hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Stella och jag

Publicerad 2014-04-30 11:26:16 i Allmänt,

Idag på förmiddagen skulle Markus och Olivia till vårdcentralen ,så då fick Stella komma och va en liten hos mig, vi byggde Mamma Mu pussel samtidigt som vi lyssnade på en Mamma Mu skiva, hon lekte låtsaspengarna som hon lade i en väska som hon bar omkring på, hon sa hela tiden att jag måste ha pengarna och hon plockade med dem precis som om hon räknade dem. Jag fick kamma och göra henne fin i håret det blev råttsvansar och ett fin spänne i luggen. När Markus och Olivia var färdiga på vårdcentralen komm de in en liten stund innan det var dags att åka till förskolan.






Allmänt

Publicerad 2014-04-28 19:40:47 i Allmänt,

Idag har det varit städning både på jobbet och i hemmet, har också plockat undan påskpyntet. Efter all städning och ett par maskiner tvätt så blev det en dusch. Madde ringde och frågade om jag kunde hämta Stella och Olivia från förskolan, hon fick visst jobba till halv åtta ikväll, så jag hämtade flickorna klockan fem vi gick hem och badade och sen fick de äta välling, titta lite på barnprogram, borsta tänderna och nu har de gått och lagt sig . Nu väntar jag in Madde bara, så har min dag varit. 



Jag , Göran och Dante

Publicerad 2014-04-27 14:57:38 i Allmänt,

Idag på förmiddagen tog vi med oss Dante till Nässjö, vi skulle titta på flera gamla lokomotiv, det tyckte Dante var jättespännande, han fick även köra ett ånglok och det tyckte han var jättekul, han fick även ett lokförarsertifikat. När vi tittat en stund så ville vi fika Göran och jag tog en kaffe med våffla,sylt och grädde och Dante fick saft och kaka, det var så mysigt och gott var det också mums mums.



Allmänt

Publicerad 2014-04-24 17:42:02 i Allmänt,

Idag har jag varit lite barnvakt åt Olivia när Stella var på BVC , när jag skulle gå hem kom visst Helena, Dante och Dahlia förbi,Madde skulle åka hem till Gerd o Hans en sväng. Så då följde jag med Helena ,Dante och Dahlia på en liten promenad, sen ville Dante följa med mig hem och självklart fick han ju det, när vi kom hem till mig så satte vi igång att baka snabba kola kakor mums mums, efter det så planterade vi lite blommor. Här kommer receptet på kakorna och bilder på blommorna som vi planterade. 








En trevlig påskafton hos Madde o Markus

Publicerad 2014-04-19 21:57:07 i Allmänt,

Idag var vi bjudna att äta middag hos Madde o Markus, Gerd o Hans var också bjudna dit, vi hade lite knytkalas Madde o Markus stod för kött o champinjoner som vi grillade, och vi stod för läsk och sallad, och Gerd o Hans stod för potatisgratäng och kaka till kaffet det var så gott allting. Tack Madde o Markus för en trevlig påskafton.😄❤️🌸









Allmänt

Publicerad 2014-04-18 18:37:44 i Allmänt,

Idag har jag varit och hälsat på hos tre av mina barnbarn Dante, Didrik och lilla Dahlia som hon kommer att få heta, hon är så jättesöt.Göran,Chrille och Dante har varit inne på Elmia på bilmässan en liten sväng och Dante fick se massa kola bilar som han tog kort på. Imorgon ska vi äta middag hemma hos Madde, Markus,Stella och Olivia , det blir grillat kött,potatisgratäng m.m mums mums. Gerd,Hans kommer och kanske kommer Helena,Chrille,Dante,Didrik och Dahlia också. Glad påsk. 

Allmänt

Publicerad 2014-04-15 17:28:04 i Allmänt,

Idag har det blivit lite städning av huset och några maskiner tvätt, jag tog en långpromenad också synd att det blåste lite annars var det ganska skönt. Nu har jag ätit en tallrik havregrynsgröt med hallon, björnbär och flagad mandel på som uppladdning till veckans höjdpunkt som är zumba med Madde. Jag berättade ju att jag blev mormor igen till en liten tös, hon var 50cm lång och vägde 3510 gram och vi fick träffa och hålla henne en liten stund  på söndags kvällen , innan de skulle åka hem, Dante och Didrik fick sova hos oss mellan söndag och måndag. Vi får väl se vad  hon får för namn sen just nu har hon inget namn, men hon är så jättesöt, och jag är en jättelycklig mormor.❤️😊

Allmänt

Publicerad 2014-04-13 18:38:09 i Allmänt,

Idag på morgonen vid 05:48 blev jag mormor igen och Dante o Didrik fick en lillasyster, alla är så glada och upprymda, vi fick träffa dem en liten stund förut och hon är så jättesöt, men Dante och Didrik får sova här hos oss inatt.

Allmänt

Publicerad 2014-04-11 13:35:28 i Allmänt,

Nu har vi fått lite påsk här hemma hos oss med både pyntat björkris , påskkycklingar, påskkärringar, fint påskkort från Dante men det fick jag nog förra året , men jag blir så glad av det så jag har sparat det . Jag har köpt några nya blommor också som man också blir glad av härligt gula är de, man behöver lite glada färger i hemmet nu håller ni med mig . 



















Allmänt

Publicerad 2014-04-09 08:05:00 i Allmänt,

Ännu en grå och regnig dag men för att liva upp det så har jag målat naglarna i gult nagellack, som får symbolisera lite solsken idag och sen kommer det några bilder på mina blommor som jag har planterat i krukorna som står på trappen utanför entrén. Senare i eftermiddag ska vi hjälpa till på simskolan med barnbarnen också det är ju en av veckans höjdpunkt, igår var det ju veckans zumba som också är en höjdpunkt i veckan, det är så jättekul med zumba jag tycker ni som inte har provat borde prova om ni har tillfälle att prova. 
















Allmänt

Publicerad 2014-04-04 15:43:08 i Allmänt,

Idag var det städning på verkstan både inne och utanför så nu är det fräscht och fint, jag passade på att plantera lite blommor i krukorna utanför verkstaden också, så här fint blev det. 




Jag och Didrik

Publicerad 2014-04-02 08:24:26 i Allmänt,

Igår på eftermiddagen ville Didrik komma och vara några timmar hos mig, han hade några böcker med sig som han ville att vi skulle läsa, de handlade om stora stygga vargen och de tre små grisarna och sen var det boken om de tre bockarna bruse, när vi läst lite ville Didrik leka kurragömma och spela Fiaspel. Innan Helena kom och skulle hämta Didrik så läste vi några av de böcker som jag har. När Didrik hade åkt hem var det dags för mig att äta och ladda upp för kvällens zumbapass, det är så jättekul och man blir så glad efteråt. I eftermiddag efter jobbet ska vi följa med till simskolan och hjälpa till lite Markus jobbar sent så vi hjäper Madde med flickorna,och Helena med pojkarna, Helena badar inte just nu för snart ska hon föda, vi längtar och väntar.😍👶 

Jag och Stella

Publicerad 2014-04-01 07:58:40 i Allmänt,

Igår fick jag följa med och titta på Stella och Olivias nya förskola, den såg väldigt fräsch ut där får de nog det bra. När vi skulle åka hem så ville Stella följa med mig hem, Olivia skulle vara kvar på förskolan till klockan två, så Markus hämtade Olivia då och Stella hos mig efter. Stella och jag läste lite böcker, byggde lite pussel och sen ville Stella även pärla ett armband sen var det dags för lunch. Vi läste några fler bäcker tills det var dags för Markus att hämta Stella. 











Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela