hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Allmänt

Publicerad 2016-05-26 07:53:09 i Allmänt,

Jag tycker verkligen det är så kul att ta fina kort på alla fina blommor, träd, insekter m.m när jag är ute på mina promenader. Här ska ni få se några bilder som jag har tagit hittills , håll till godo.














Allmänt

Publicerad 2016-05-23 08:45:53 i Allmänt,

I helgen har vi varit barnvakt åt Dante,Didrik o Dahlia för Helena o Chrille skulle åka till Göteborg. De skulle fira sin 5-åriga bröllopsdag, men Helena skulle även springa Göteborgsvarvet. Helena o Chrille kom med barnen på fredag eftermiddag, då blev det lite lek innan middagen som blev tacos och lite glass som efterrätt, efter middagen lite barnpogram och mys i soffan innan läggningen. 
Lördagen började med en god frukost sen så blev det ett morgonbad för barnen.


Efter badet så skulle Göran o Dante åka till Eksjö där det var öppet hus, på en skola som heter Nifsarpsskolan, skolan är en gymnasieskola som inriktar sig på att utbilda sig till exempel bilmekaniker. Det fanns en hoppborg, bandvagnar man fick provåka, mopeder, veteranbilar m.m. 






Didrik, Dahlia o jag gick till lekparken och lekte där under tiden som Göran o Dante var i Eksjö, när Dante o Göran kom hem så åt vi kycklinggryta och ris mums mums. Efter maten sov Dahlia middag och Dante o Didrik fick lördagsgodis. När Dalhia hade sovit färdigt så packade vi ihop barnens saker och tog en promenad hem till Helena o Chrille. Där blev det lite lek,och Göran o Dante sparkade lite fotboll innan vi åt korv med bröd, sen efter att vi ätit korv med bröd, mer lek och lite barnpogram o mys i soffan. När lek och tevetittningen var färdig så åt alla barnen gröt innan läggningen. Dahlia o Didrik somnade innan Helena o Chrille kom hem , men Dante ville stanna uppe tills de kom hem, och sen vi åkte hem till oss. Natti natti hörs snart ingen.


Allmänt

Publicerad 2016-05-10 18:55:17 i Allmänt,

Oj nu var det länge sen jag skrev igen, men här ska ni få höra , vi har ju varit ute och åkt med vår husbil, vi var vid Mems slussar där hittade vi en fin ställplats som vi sov en natt, vi åkte med ett par andra bekanta till oss också. De heter Monika o Håkan, här kommer några bilder därifrån. 






Efter en god långfrukost så åkte vi vidare till mot Söderköping och då åkte vi med en sån här linfärja över kanalen. 




När vi kommit över så åkte vi vidare till och hamnade i Västervik, där vi övernattade, 


I helgen nu så var vi på kosläpp i Flisby med  Dahlia som vi var barnvakt åt för Helena,Chrille och pojkarna ville åka och ha lite roligt på Liseberg, och familjen Idh ville också följa med på kosläppet. Det bjöds på bullar och mjölk, man kunde rida på hästar och gå en liten tipspromenad m.m. 



Just här var de mest nyfikna ,  men sen blev det mycket spring i benen på dem. Efter vi varit där åkte vi vidare till Gränna där åt vi lunch på hamnresturangen, och innan vi åkte hem så ville vi ju äta en glass nere vid hamnen , vi hade det så mysigt. 💖
På söndagen fick vi besök av våra goda vänner från vår Amerikaresa , då blev det gofika. 

Idag har Stella o Didrik varit här och de har hållit på med att rita, måla och klippa i papper. 




Sen läste de lite i biblioteks böckerna till det var dags att äta lunch. 

Efter lunchen så gick vi till lekparken , vi tog med oss lite sandsaker i dag så de kunde leka lite i sandlådan, sen gungade vi  ju såklart och sen avslutade vi med att leka datten och då ska jag ju försöka att dem, men krucksett är ju att de hittar ju alltid till boet, så jag hinner inte ta dem, men kul har vi. Jag älskar mina barnbarn så mycket, de spider sån glädje.❤️❤️❤️❤️❤️😘



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela