hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Jag o Göran

Publicerad 2015-06-30 08:52:26 i Allmänt,

Nu är det några dagar sen jag skrev sist, men jag ska börja med att berätta att i lördags så hade Göran ett öppet hus på sin verkstad, han bjuder in de som gärna vill se vad han jobbar med, nån kan även få ta med sig en deiselpump, som de då kan renovera och testköra den sen, det här med öppet hus brukar Göran ha nån gång på våren och nån gång på hösten, och han även bjuder på  grillad korv med bröd. Efter det öppna huset på verkstaden så åkte vi till Mållilla och tittade på traktorpulling , Göran ville dit och kolla , för han har varit med och renoverat några av dieslpumparna . 
Här håller Göran på för fullt med att fixa till en av pumparna på öppet huset, och här ser ni även vad glad han är och vad kul han har det på sitt jobb. 




Jag glömde att ta några bilder på traktorerna , men jag fångade några fina bilder på himlen senare på kvällen innan vi åkte hem, här ska ni få se. 




I söndags blev det lite sovmorgon och långfrukost innan vi startade upp dagen, Göran skulle montera upp vårt cykelställ som vi köpt till vår husbil, och jag ägnade mig åt lite trädgårdsarbete. Nu bara längtar vi efter att få ge oss iväg med husbilen och nu börjar det närma sig. 😀🚐

Jag måste berätta också att mitt äldsta barnbarn Dante 7år har i helgen varit och tävlat med gladiatorerna , han fick både medalj och diplom och är super stolt, och jag är en jättestolt mormor vilken modig kille han är Dante. 😘 Här ska ni få se på diplomet och planch på gladiatorerna och en stolt mormor. 




Ha en fortsatt bra dag. 


Allmänt

Publicerad 2015-06-25 09:33:34 i Allmänt,

Hej o hå vad de här dagarna har gått fort, nu är ju den här veckan snart slut. I måndags blev det inhandling av mat, jag skulle bara handla det mest viktiga , som mjölk, filmjölk, Yoggi och ägg m.m, men som vanligt så handlade jag lite mer, så jag fick med mig till slut en korg på pakethållaren och två tygväskor på styret, att jag alldrig lär mig att jag inte ska handla så mycket, men samtidigt så är jag ganska van och vill väl klara det mesta själv. 😄 🚴 . Efter att jag varit och handlat så blev det några maskiner tvätt efter vår helg i Ullared, dels lite smutstvätt och sen lite upptvättning av de nya inköpen från varuhuset i Ullared. Jag ska ha med mig lite av de kläderna , när vi senare ska åka i väg med husbilen på vår lång resa på semestern. 😄😄😄😄😄


I tisdags så bara regnade det så det blev lite mer tvätt o och strykning av tvätt, lite undan plockning här i huset. 
Ganska lugn dag ,Göran kom hem från jobbet ganska skapligt vid halv sextiden, så då gjorde vi oss några varma mackor med skinka, tomat och ost mums mums. 
I går så äntligen var det uppehåll så då kunde jag tvätta mina fönster och byta till andra gardiner, oj vad fint det blev. 




Hoppsan det blev visst dubbla bilder på  sovrumsgardinerna men det får ni stå ut med, men de är ju fina eller vad tycker ni? Jag ska också berätta att i går hade vi 38-årig förlovningsdag, och den firade vi med att gå till den lokala restaurangen J3, de hade grillafton i går, oj oj vad gott det var grillat kött, kyckling, majs, och god potatisgratäng , sallad, och mycket annat gott, mums mums. 

Ha en bra dag önskar jag er alla. 


Jag o Göran

Publicerad 2015-06-22 09:10:31 i Allmänt,

Oj oj vi har haft jättebra midsommarhelg trots att det har varit några regnskurar, vi firade vår midsommar i Ullared med både shopping och midsommardans , vi träffade och pratade också en del med några av de andra campinggästerna, vi träffade två par som kom långt uppe i från landet, de tipsade oss om att när vi senare ska göra vår långresa uppåt landet på vår semester, så ska vi åka en spännande väg som heter vildmarksvägen tror jag den hette, där är det mycket vackra vyer och vi kommer få möta en hel de snö m.m . 

Här har de precis rest midsommarstången och ska börja dansa, de hann dansa tre danser innan regnet kom och då gick vi och de andra hem till sina, husbilar, husvagnar eller stugor , efter en liten stund så blev det uppehåll så då kunde vi sitta ute en stund. Vi tog några lotter också där nere vid midsommarstången och det här vann vi ett badlakan och en receptbok , mums mums då kan vi laga mycket god mat när vi är på vår semester. 

Här sitter vi och planerar om lite inför vår semesterresa efter det att vi har fått tipset om den fina vildmarksvägen, det ska bli så spännande att få göra den jag ser fram mot det jättemycket. 



Här kommer några bilder på det som vi shoppat eller mestadels jag, lite bra att ha grejor till husbilen en liten spisplatta, brödrost, nytt påslakan till husbilen och så lite nya kläder till mig m. m😄😄😄😄😄





Ha en fortsatt bra dag önskar jag er😄


Jag ,Stella och Olivia

Publicerad 2015-06-15 19:00:34 i Allmänt,

Idag var Stella och Olivias dagis stängt, då de har varit hos mig när Madde Markus jobbade i dag. De kom vid tiotiden så då började Stella och Olivia med att leka med Barbie,oj vad skoj de hade de lekte lite mamma o barn. 

När de tröttnat  på att leka med Barbie så byggde vi med tågbanan och körde lite tåg, de lagade lite mat till varandra och till min porslins hund som är en tax, som de döpte till Foffa , han fick några pommesfritts. 

Oj vad tiden gick fort nu var det dags för lunch som blev ugnsbakad lax, färskpotatis, sås och rårivna morötter till det mums mums, och om man åt upp all sin mat så fick man blåbär, hallon o glass till efterrätt sa jag, och både Stella och Olivia åt upp all sin mat, så då blev det ju blåbär, hallon o glass såklart. 

Efter lunch , disk och lite undanplockning av leksaker så gick till lekparken en stund, där gungade de lite, åkte rutschkana och Stella bjöd på grillad korv. 




Här bjuder hon på grillad korv. 



Just på den här bilden är Stella en fin prinsessa som precis nyss har gått ner från rutschkanans trappa. 

Ha en fortsatt bra dag önskar jag er. 

Allmänt

Publicerad 2015-06-12 11:27:38 i Allmänt,

Idag är Göran i Mantorp, det är gatubiltävling där i helgen, och han har varit med och mekat en del med några av deltagarnas dieslpumpar m.m. Och i morgon ska jag följa med och kolla lite, man får väl hoppas att grejerna håller bara, så man få se att de kör en del och inte en massa mekande hela tiden. Jag kan tänka mig att Göran trivs och är så här glad just nu. 


I eftermiddag ska jag vara lite barnvakt åt Dante,Didrik och Dahlia. 

Mommo,Dante,Didrik o Dahlia

Publicerad 2015-06-12 11:01:57 i Allmänt,

Igår var jag barnvakt åt Dante,Didrik o Dahlia ,de kom lagom så vi åt lunch tillsammans , och sen efter lunchen skulle vi gå till lekparken och innan vi hann dit så hade Dahlia somnat. När vi kom till lekparken så gungade Dante o Didrik lite, sen ville de att jag skulle vara med och leka datten med dem och så blev det, det var även en kompis till Dante  som var där också , Alfons heter han, och han ville vara med på datten också. När vi inte orkade leka mer så gick vi till kiosken och köpte oss var sin glass, oj oj vad det smakade gott med en glass efter all lek mums mums. Innan vi skulle gå hem så ville Didrik gå balansgång på en låg mur utanför kiosken, och han hade oturen med sig så han ramlade och skrapade upp sig lite på underbenet  på muren, aj aj aj så ledsen han blev😢. Vi fick gå hem och tvätta benet han ville ha plåster men ett så långt plåster hade inte jag , så vi fick ta lite bandage istället och då gick det över. 
Ha en bra dag önskar jag er. 

Allmänt

Publicerad 2015-06-11 08:30:15 i Allmänt,

Igår efter lunchen så gick jag hem till Madde o frågade om Madde,Stella o Olivia ville följa med till Pixan och äta en glass med mig, jaaaaa det vill vi ju sa både Stella o Olivia , oj oj oj vad gott det var här kan ni se hur vi mumsar i oss.


Senare på kvällen igår så var vi på Dantes första skolavslutning för hans förskoleklass, det var så fint och de var så duktiga på att sjunga , så nu har Dante sitt första sommarlov och det var väldigt mycket spring i benen sen när de hade tågat ut från kyrkan , och alla var så glada , vi hade tur vädret också lite blåsigt bara.







Så här glad blir man när man har sommarlov. 


Allmänt

Publicerad 2015-06-09 18:51:11 i Allmänt,

Idag har jag varit och städat hos Göran på verkstaden så nu är det så fint så, efter städningen åkte jag hem och fixade lunch till oss, det blev potatis, torktugg, sås och rårivna morötter till mums mums. Senare måste vi åka en tur till Jönköping kul för det var länge sen jag var där nu. Kanske vi stannar och köper en glass i Lekeryd innan vi åker hem hoppas det , de har så god mjukglass där. Yes det blev en glass i Lekeryd mums mums😄😄😄😄😄



Visst ser det gott ut.

Allmänt

Publicerad 2015-06-07 19:19:42 i Allmänt,

I dag har vi varit och firat vårt barnbarn Didrik som fyller 5 år i morgon, vi blev bjudna på grillade hamburgare, grillade korvar och gillade majskolvar med bröd till. Senare bjöds det på en dinosaurietårta som Helena hade gjort oj oj vad den var god mums mums. Hon är så jätteduktig på att göra tårtor, jag ger den ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️. Här kommer en bild på tårtan. 



Allmänt och Göran o Jag

Publicerad 2015-06-05 09:24:38 i Allmänt,

I går var jag ju och planterade i nya blommorna i Görans urnor som han har utanför sin verkstad. Och så här fint blev det jag är jättenöjd. 



I dag är det 33 år sen vi gifte oss, oj vad unga vi var och Helena var bara 7 månader gammal. Jag var ganska nervös då det var stressigt, Göran skulle hämta blombuketten som min pappa hade bundit åt mig, tack pappa Sven som tyvärr inte finns hos oss längre.  Och det var så varmt den dagen,  så när vi sen skulle vara hos fotografen fick vi dänka vatten flera gånger så inte rosorna skulle bocka sig. Efter att vi varit hos fotografen åkte vi hem och slängde i oss nåt att äta, och svärmor Ingrig o svärfar Bror tog han om Helena under tiden , och ni hade även hjälp till med att fixa kaffebröd och tårta som vi skulle bjuda på sen efter vigseln, tack så mycket för all hjälp då svärmor o svärfar som tyvärr inte finns hos oss längre. När vi sen kom till kyrkan och vi skulle säga våra löften och ta fram ringen så var Göran så nervös , så han glömde bort att ta ur ringen från asken , så han lämnade visst fram hela asken till prästen, men prästen gav tillbaka asken  till Göran och sa lite fint till honom att du måste ta ur ringen från asken. Men jag tror att prästerna är ganska vana vid att det kan hända sådana här små saker, när man är nervös. Och som jag berättade förut så var ju det så varmt den här dagen , och jättemycket getingar fy fy fy jag tycker inte om getingar, så även när jag var tvungen att lägga från mig min bukett , när vi skulle säga våra löften , så var det jättenära att det kröp in getingar i min bulkett, för det var massor med getingar överallt i kyrkan, men som tur är så kröp det inte in några getingar, fy fy fy för getingar som sagt . Hur som helst så gick allt jättebra , vi hade vår egen bröllopsmiddag senare på en restaurang i Linköpong som hette Ekoxen ,jag vet inte om den finns kvar men det var jättegod mat. Vi åt rådjurssadel, sås och potatis, till efterrätt blev det chokladpudding med grädde till mums mums. Till sist vill jag bara  säga att jag är lika lycklig  i dag som då jag älskar dig Göran 😘💏❤️❤️❤️❤️❤️



Allmänt

Publicerad 2015-06-03 16:59:58 i Allmänt,

I går fick vi hem vår nya hallmöbel , och vi är riktigt nöjdaed den. 

I dag på förmiddagen gick jag in till samhället och köpte mig lite blommor, men det var inte lätt, det har ju blåst, regnat och varit uppehåll om vart annat, men jag som sagt trotsade vädret och gick och köpte lie blommor. Titta så här fint och trevligt blev det, man blir ju så glad av blommor eller hur? Det blev en Hortensia några Dahlior och Tagetes. I morgon ska jag plantera några blommor utanför Görans verkstad också i hans krukor . Hoppas han blir glad då , jag ska visa er i morgon hur fint det blir, nu får ni hålla er till godo med de här bilderna från vår trapp och altan. 






Jag tycker det är så fint med blommor så jag var tvungen att ta ett par bilder på Hortensian och Dahlian på lite närmare håll, kolla här vad vackra de är.



Allmänt

Publicerad 2015-06-01 14:59:10 i Allmänt,

I söndags kom äntligen mina jordgubbsplantor i pallkragen, jag fick ju plantorna av Madde innan vi åkte på semester, men hann inte plantera ut dem då, så då fick jag sätta dem i krukor tills jag kom hem. 

Men som sagt i söndags i mellan regnskurarna som kunde jag plantera ut dem, jag är så nöjd. 

Och i dag har jag fått nät av Madde att sätta över plantorna så att fåglarna inte ska äta upp de jordgubbar som jag kommer att få, oj oj vad gott det ska bli att få egna jordgubbar som vi kan äta av sen.😄😄😄😄😄🍓🍓🍓🍓🍓

I går efter att vi fixat färdigt med planteringen och Göran fixat med slingan till automovern,  den hade nämligen gått av nånstans, så ville Göran bjuda mig på morsdagsmiddag på vår lokala resaurang J3 , mums mums vad gott det var , vi åt räkbräserad lax, färskpotatis och kall dillsås till det, och till efterrätt var det ostkaka, hallonsylt och grädde med kaffe till det. När vi kommit hem från J3 och varit hemma en liten stund, så kom Helena, Dante, Didrik och Dahlia, Madde, Markus, Stella och Olivia, och hälsade på de ville gratta mig på morsdag. Jag blev så jätteglad, jag fick trisslotter som jag vann på , här ska ni få se.😄😄😄😄😄





Snart tror jag att storvinsten kommer, vi få hoppas det iallafall .

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela