hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Allmänt

Publicerad 2015-09-28 08:32:51 i Allmänt,

Här ska ni få se några bilder på när jag fick lite god mat, som både Stella o Olivia lagade åt mig när vi lekte i lekstugan förra veckan, det var så gott jag fick mest makaroner, men även en potatis och en tomat som ni se här, och om jag åt upp all min mat så fick jag en kaka till efterrätt. 

Som ni ser så sitter nallen Nasse just nu här på stolen och väntar på lite mat han också. 

Det var Olivias goda mat nu kommer Stellas goda mat som jag ska få avnjuta mums mums. 




När vi ätit upp all god mat så ville Stella rida lite på hästen som både Stella och Olivia säger att den heter lilla gubben som Pippi Långstrumps häst heter. 



Nu måste jag också få visa några fina bilder som jag har tagit på mina blommor som växer i min rabatt just nu.




Den här bilden som kommer nu tog jag i lördags morgon när solen är på väg upp, det var så vackert. 
Jag önskar er en bra dag. 😄

Från Göran o mig. 


Jag o Stella

Publicerad 2015-09-17 18:01:48 i Allmänt,

Idag var det Stellas tur att ha sin mommodag, vi började med att pyssla, jag hade hittat en beskrivning på en dörrkrans som vi skulle göra, man behövde en hård kartongbit, en äggkartong, en tunnare kartongbit, målarfärger och lim. 







Visst blev den fin det tycker Stella o jag i allafall. Efter lunchen som idag var ugnsbakad lax, potatis, dillsås och rårivna morötter, så gick även vi en sväng till lekparken för att gunga och leka. Stella tyckte att Nasse skulle få följa med henne till lekparken också och här får han gunga tillsammans med henne, Stella sa att han tyckte att det killades massor i hans mage när de gungade.

Och här är det några stubbar efter nedfällda träd som vi leker att det är en slags bana som man ska ta sig igenom, på stubbarna hade det växt små stubbavampar och de skulle man trampa på, dem stubbarna som inte hade svampar  skulle vi hoppa över, då ser det ut så här. 

När vi lekt färdigt, så var det dags att gå hem och äta mellanmål och Stella hade bestämt att hon ville ha pannkakor i dag och självklart får man ju det när man är hos mommo. 

Jag o Olivia

Publicerad 2015-09-17 17:34:00 i Allmänt,

Igår var det Olivas tur att ha mommodag, oj vad kul vi hade vi läste alla biblioteksböckerna. 

Sen så byggde vi med stora legot ett jättehögt hus.



När vi hade byggt det färdigt var det dags att laga lite lunch, som var ris, köttgryta,grönsaker, majskorn och äppelmos till det och Olivia tyckte att det var gott så hon åt två portsioner, efter undanplockning och diskning så gick vi en sväng till lekparken för att gunga, åka rutschkana. 


 
Till och med Nasse fick följa med och
åka rutschkana han med, oj vad han tyckte det var skojigt. 

När vi hade lekt färdigt på lekplatsen och var på väg hem för att äta mellanmål, så plockade vi lite löv som vi sen gjorde en fin hösttavla. 



Göran o jag

Publicerad 2015-09-14 10:40:45 i Allmänt,

Har haft en kanonhelg med Göran och goda vänner i från Falun i Göteborg, i fredags böjade Göran o jag med att åka i till Jönköping och gå på Elmia mässan. Det var ju husvagn o husbil mässa, vi ville kolla lite för vi är inne på att kanske byta till en lite nyare och kanske ett annat märke, just nu har vi en Mirage men nu har vi titta en Dethleffs och Rapido. Men vi får se vad det blir, det är ju alltid kul att åka in till mässan och kolla och ta med sig lite kataloger hem, då kan men sitta och kolla, känna in vad man vill ha och sen får man många olika  tips på lösningar man kan göra i sin egna husbil om man vill göra  om något m.m 




När vi hade gått färdigt på mässan gjorde vi lite andra ärenden i Jönköping och innan vi fortsatte vår resa så åt vi en lättare lunch . Vi kom till vår hotell som heter Spar hotell i Majorna, det var fint o fräscht, vi installerade oss i vårt rum och slappade lite innan vi gick ut för att hitta en resaurangen för att äta middag, vi hittade en Grekisk restaurang där vi tog in tre olika smårätter var som vi sen delade på, det var anorlunda och ganska gott, vi tog en kopp kaffe efter maten innan vi promenerade hem till hotellet, vi hade en jättemysig kväll.
God natt.💤
Efter frukosten så träffade vi våra goda vänner från Falun, vi tog spårvagnen ner till Nordstan för lite shopping,Göran o Lennart gick och tog en kopp kaffe och Yvonne o jag sprang runt lite i affärerna, kul hade vi jag shoppade en tunika, två toppar och två parfymer jag är riktigt nöjd med mitt köp, här ska ni få se.



Efter shopping och en lättare lunch åkte vi hem till det Hotellet som Lennart o Yvonne bodde på som heter Novihotell, där hade de en jättefin utsikt, och då fick vi se det här fina fartyget. 



När vi suttit och pratat en stund och skålat med lite kava som Lennart o Yvonne hade med sig, så var det dags för Göran o mig att gå till vårat hotell, för att byta om och fräscha till oss för att åka på vår trevlige 80-tals show. 

Oj vilken god mat det var, och mycket trevligt uppträdande, de var duktiga på både sång o dans, det var så kul för man kände igen så mycket, men framför allt så hade vi så jättetrevlig med våra goda vänner från Falun Lennart o Yvonne . Här ska ni få se hur trevligt vi hade det , tack ännu en gång för en trevlig helg Lennart o Yvonne .



Allmänt

Publicerad 2015-09-07 08:07:41 i Allmänt,

Inte så kul helg har varit lite hostig, hes och täppt i näsan, vi som skulle haft familjemiddag i går för Göran som fyllde år i går, men det får vi ha en annan helg. Hur som helst så fick han ett par paket ifrån mig en bok och en tröja, och senare så kom Helena o Madde med ett paket till honom med ett jättefint kort på alla barnbarnen. Idag mår jag mycket bättre, så nu är allt som vanligt igen, här ska ni få några fina bilder. 
Här har vi ju födelsedagsmannen. 





Allmänt

Publicerad 2015-09-01 20:54:52 i Allmänt,

Var på en långpromenad i solskenet i söndags och tog då några fina biler på fjärilar, blommor m.m , här ska ni få se några av de bilderna. 




Den här bilden är jag jättenöjd med att jag lyckades få med vattendropparna på det här grässtrået. Här kommer några fler bilder. 






Nu ska jag visa er en lite kuslig och märklig bild , jag stod längs med Svartån , såg några vattenloppor som jag tänkte att jag ville fånga på den här bilden , men det gick inte så bra utan istället så blåste det på vattnet så det krusades, och då fångade jag det här och tittar man jättenoga lite till höger i mitten ungefär så kan man se att det är ett öga som tittar på en nere i vattnet, kuslig eller hur undrar vad det kan betyda.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela