hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Olivia o jag

Publicerad 2015-01-29 16:49:06 i Allmänt,

Olivia vill genast bygga med legot när hon kom idag, sen körde hon lite med bilarna, vi byggde ihop Pippipusslet och Olivia lagade lite låtsas mat till mig. 




Jag skulle testa att laga fyllda kycklingrullader tyvärr glömde jag att sätta tandpetare i dem så dem öppnade sig lite, men gott blev det iallafall till det hade jag ris o majs. 

Efter lunch o disk fick Olivia gå och sova middag, när hon vaknat åt hon en klementin medans vi läste några böcker, hon ville läsa lite själv också. 

Sen gick vi ut i snön en stund och lekte till pappa Markus kom och hämtade henne, vi åkte pulka, gjorde snöänglar och byggde en snögubbe.











Allmänt

Publicerad 2015-01-29 08:52:42 i Allmänt,

Hoppsan här har jag glömt att blogga, men så här det i tisdags var Stella här och hon ville börja med att rita några teckningar, hon tycker det är så kul. Den här teckningen ritade hon till foffa, som han skulle sätta upp på väggen vid sin säng.

Sen var det dags att pärla lite på pärlplattorna, och parkera 
alla bilarna och till sist hade hon plockat med sig massor med saker till sin koja,hon hade bestämt att  det var en koja där bakom pallen o brödburken som fungerar som garage till bilarna , hon är ju så pysslig. Efter allt det här lekandet ville hon att vi skulle gå ut och åka en pulkapromenad, tyvärr glömde jag ta en bild på det. 






I tisdags så gick även mina tankar till min svägerska o min bror, min svägerska var i Linköping och opererade bort en tumör som satt fast på hjärnbalken, det är en operation som tar 10 timmar, man var väldigt nervös för det som kan hända om något går galet så kan hon bli förlamad, eller förlora synen eller hörseln. Operationen gick bra de fick bort hela tumören det känns skönt. Så nu hoppas vi att det fortsätter att gå bra och inte tillstöter något. Igår ägnade jag mig åt att tvätta o stryka lite tvätt. Jag behövde inte följa med till simskolan igår för Stella var lite hostig o febrig, men Göran åkte dit och simmade med Didrik, när han duschade med Didrik så säger Didrik så här till honom, foffa det är tur att jag inte luktar så illa som du. Men  Göran kom ju direkt från jobbet och han jobbar med att renovera dieslpumpar och då luktar man inte så gott. Sen när Göran skulle sätta sig i bastun en stund så satt där en pappa med sin lille son , som då säger så här till Göran har du en bäbis i magen, Göran säger öh nä öh men man kan bli såhär när men blir gammal, då säger pojken nä du är fet, Göran svarar igen öh jaa jag vet jag äter alldeles för mycket god mat m.m. Barn är ju så ärliga. 

Allmänt

Publicerad 2015-01-26 17:48:25 i Allmänt,

Nu är både Görans verkstad och huset städat, oj oj vad fint det blev, jag har även tvättat ett på maskiner tvätt. Så nu sitter jag och tar det lite lugnt , läser kvällstidningen och väntar på att Göran ska komma hem så vi kan äta kvällsmat. Jag är riktigt nöjd med dagen.








 

Allmänt

Publicerad 2015-01-23 16:49:28 i Allmänt,

Som jag har berättat innan så har jag ju haft problem med mina ögon, i går var jag i Jönköping hos en ögonspecialist , och fick då reda på att det var ett virus som hade satt sig i mina ögon. Det kan ta väldigt länge innan det blir helt bra,1 till 2 månader kan det ta, jag fick med mig nya ögondroppar och nya ögonsalver så nu ska nog allt bli bra hoppas jag. Jag ska komma tillbaka om 2 veckor igen , jag är jätteglad att det inte var något med gulafläcken och någon annan skada på ögat, men mina tårkanaler är helt igentäppta lite jobbigt. Efter jag varit hos läkaren så blev det lite shopping på A6, det blev lite kläder, nya mattor till badrummet, tre nya leksaksdjur, ett pippipussel och lite annat kul från Ikea. Senare på kvällningen kom Göran in till Jönköping för då skulle vi på hockeymatchen och äntligen så vann HV71 mot Örebro med 5-4. Här kommer några bilder på det som jag shoppade. 😄








Jag o Stella

Publicerad 2015-01-21 22:58:45 i Allmänt,

Stella ville börja med att rita några teckningar, jag o Göran fick 2st var, hon ritade  även en teckning till mamma Madde som hon fick med sig hem. När hon inte orkade rita mer så lagade Stella lite låtsas mat till mig, jag fick makaroner o köttbullar, hon pusslade ett pussel och hon läste några böcker. Här kommer en bild på Stella som ritar förfullt och även bilder på teckningarna som jag o Göran fick. 







Efter allt ritande o lek så frågade jag Stella om hon ville gå ut jaa sa hon jag vill gå ut o leka i lekstugan, men när jag sa att jag ska ta fram pulkan från garaget så ville hon att vi skulle gå en promenad istället, och så gjorde vi. När vi kom hem var det dags att äta lunch, det blev ugnsbakad lax, potatis, citronsås och rårivna morötter till det mums mums. Under tiden som jag lagade lunch så byggde Stella en bana med några Kalletidningar och diverse leksaker, vi fick säja till foffa att han fick gå fösiktigt på banan när han kom hem för att äta lunch. Det där med att bygga banor gjorde även mamma Madde o storasyster Helena när de var små, det känns som att det har smittat av sig på barnbarnen också. Här kommer en bild på Stellas bana .

Efter lunchen gick vi ut en liten promenad med pulkan igen, när vi kommit hem så skulle jag in i sovrummet och plocka fram lite träningskläder till zumban, då säjer Stella helt plötsligt till mig så här mommo nu har jag gömt din matta, kan du se den. Jag svarar nej, då säjer Stella den är under din säng man ser ju fransarna. 

Innan mamma Madde ska komma och hämta Stella så äter Stella ett päron och vi läser alla femton biblioteksböckerna. 

Det var det som hände igår , idag har jag strukit lite tvätt och småplockat lite här hemma, och senare i eftermiddag så har vi hjälpt till med barnbarnen på simskolan. Jag har nog inte berättat det men jag har haft lite problem med mina ögon, först trodde jag att det var bara en ögoninfektion, jag fick ögondroppar och en salva med kortison i som jag skulle smörja mig med runt ögonen, för jag var även irriterad runt ögonen, alltså på ögonlocken och under ögonlocken. Men det blev inget bättre så jag gick igen till vårdcentralen jag fick nya ögondroppar och läkaren har skickat en remiss till en ögonspecialist, och i morgon ska jag dit. Det ska bli skönt att få komma dit och se om de kan ta reda på vad felet är med mina ögon, för nu är jag lite less på det här, jag har ju haft det  ca en månad .😢👀

Allmänt

Publicerad 2015-01-19 09:01:04 i Allmänt,

Vilken jättemysig helg vi har haft, vi började redan  i fredags eftermiddag med att åka och handla maten, som vi skulle ha till vår familjemiddag på lördagen. När vi kommit hem från affären så skar vi upp köttet och lade det i marinad över natten, sen hade vi en lugn fredagkväll, vi tittade på Hv 71 match mot Växsjö. På lördagen tog vi en långfrukost, en dusch och lite små pyssel och förberedelser till vår familjemiddag , här håller Göran på med att få till bordet så vi kan få plats allihopa i vårat lilla kök. 
Efter att vi fått till bordet och stolar så dukade vi, och här har vi dukat fram förrätten som var en toastskagen se så gott det ser ut. Till varmrätt hade vi nötkött o fläskkött som vi grillade, pommesfritts, potatiscrocketter, beanessås, vitlökssmör o sallad oj vad gott det var. Efter varmrätten tog vi hand om disken och tog en liten vilopaus och smälte maten. Tyvärr så glömde helt bort att ta mer bilder från middagen, men till efterrätt så blev det fruktsallad o glass till det mums mums. Tack för en jättetrevlig familjemiddag allihopa. På söndags förmiddagen var jag bjuden till Helena på Tupperware party,Agneta som höll i demon gjorde en mycket god färskost som hon bjöd på och saltakex till det, hon hade även bakat ett yoghurtbröd som var mycket gott det också . Helena hade bakat jättegoda morotscupcakes och apelsinchokladkakor, mums mums. 

Jag o Olivia

Publicerad 2015-01-15 17:55:36 i Allmänt,

Idag har Olivia o jag byggt med lego, det blev några olika byggnader som ni kan se här. 

Sen lekte Olivia lite med traktorn o djuren, körde lite med alla bilar, hon har ringt till både mamma , pappa, foffa o Didde i låtsastelefonerna och sen var det visst dag att läsa lite tyckte Olivia.

Efter allt läsandet var det dags för lunch och idag åt vi pannbiff,potatis, sås, grönsaksblandning av morötter o ärtor och självklart äppelmos till det. När vi hade ätit färdigt så fick Olivia sova middag en liten stund, när hon vaknat så gick vi en promenad och matade änderna och de blev så glada så, sen skyndade vi oss hem för det började blåsa så kallt, när vi kom hem så tände vi lite ljus och fikade, här kan ni se att det är någon som är riktigt sugen på fika.

När vi hade fikat färdigt så ville Olivia bygga lite mer med legot innan mamma Madde skulle komma och hämta henne. 

Jag, Stella o Didrik

Publicerad 2015-01-14 08:40:21 i Allmänt,

Igår på förmiddagen när Stella var här så bakade vi några muffins, som vi tänkte ha till fikat senare på eftermiddagen.



När vi hade bakat färdigt så ringde Helena och undrade om Stella var här hos mig , för Didrik ville också komma hit och leka lite och det fick han ju självklart, Didrik o Stella pärlade på pärlplattor, byggde med legot, spelade lite Fia med knuff och spelade rävspelet på sitt egna lilla vis och jag tror att de vann var sin gång. Här ville Stella spela lite gitarr o dansa lite för Didrik medans Didrik håller på och ställer djuren på rad,det ska ju vara ordning o reda bland djuren så vill Didrik gärna att det ska vara. 
Efter all lek så var det dags att äta lite mat det blev ugnsbakad falukorv med potatismos, och efter mat och disk så gick vi till biblioteket och lånade lite böcker. När vi kommit hem från biblioteket så fikade vi med våra nybakade muffins oj vad goda de var mums mums, efter fikat så läste vi några av böckerna som vi lånat tills Markus kom och hämtade Stella o Helena kom och hämtade Didrik. Jag vek och blockade in lite tvätt, strök lite tvätt, och plockade undan lite av en del spel , pärlplattor o pärlor som var kvar efter att Stella o Didrik hade åkt hem . Oj tiden gick så fort jag var ju tvungen att äta något innan jag skulle på zumban som drog ingång igår så kul. Jag kan tala om att det var jättemånga som kom och det är ju kul men det var jättesvårt att se  vad Helena gjorde, det var ju  nya steg, ny musik, men Helena är så duktig o sprudlande glad och det var jättekul. Det kändes att man inte hade tränat något sedan innan jul, Göran o jag har bara gått tipspromenaden uppe på Tallbacken och några promenader här runt i samhället, så lite stel o lite träningsvärk hade jag ju innan jag gick och lade mig. 


Allmänt

Publicerad 2015-01-09 19:53:13 i Allmänt,

Igår hade jag en jättebra födelsedag, på förmiddagen kom Helena och överraskade mig , först var det meningen att jag skulle vara barnvakt åt Stella o Olivia en liten stund på
förmiddagen för Markus o Göran skulle in med Markus bil till Bmv i Jönköping, det är tydligen nåt strul med den efter krocken med den. Men det kom ingen Stella o Olivia , jag blev alltså lurad, som sagt Helena kom och hämtade mig, vi gick en promenad till centrum till en frisörsalong där jag fick ett kit med nartuliga könhetsprodukter för min hy i present av familjen Målquist och familjen Idh. Tack så mycket😄 av Göran fick jag den här fina buketten. 

Jag blev bjuden på lunch av Göran , och senare bjuden på eftermiddagskaffe hos Markus, Stella o Olivia. Tack ännu en gång för en kanondag familjerna Målquist och Idh 😘 



Allmänt

Publicerad 2015-01-08 08:10:29 i Allmänt,

Idag fyller jag år och jag ska fira min födelsedag med att gå på hockey kväll,lördag den17/1 ska vi fira min födelsedag lite mer då blir det middag med familjen mums mums. Men jag får kanske någon överraskning under dagen.

Jag o Göran

Publicerad 2015-01-02 23:04:16 i Allmänt,

Oj vilket  jättemysigt och avkoppande nyårsfirande vi har haft det på Ronneby Brunns hotell o spa, vi åkte i tisdags och tog det lugnt med lite bad efter incheckningen, innan det var dags för att äta lite buffe som bestod av ett litet sillbord, helstekt fläskfilé, potatisgratäng och lite ost o kex. På nyårmorgonen blev det lång och god frukost och efter frukosten tog vi en fin låmgpromenad i Brunnsparken här kommer några fina bilder från vår promenad där. 




Här hittade visst Göran lite is till whisky till nyårskvällen. 


Här fortsätter jag med ytterligare några fina bilder från vår promenad i parken.












Innan vi gick hem för att byta om till badkläderna för lite bad och behandlingar som vi beställt, Göran skulle prova på floating och jag skulle prova på hot stone, det kan jag verkligen rekommendera ,ett snabbt ombyte till fin kläder efter behandlingarna innan det var dags för vår 5 rätters nyårsmeny, gottigott  gott sen lite dans tills det blev mousserande vin till tolvslaget och fyrverkerier. Sen blev det en god sömn efter det. Torsdagen började vi med en god långfrukost, sen skulle jag på en ansiktsbehandling och Göran checkade ut oss men vi stannade ytterligare en liten stund på spaavdelningen och badade och kopplade av ordentligt innan vi for hem till Aneby ingen, skönt att komma hem men jag har haft en så jätteskön helg, vi får se vad vi hittar på nästa gång. 😄



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela