hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Jag ,Stella och Olivia

Publicerad 2014-05-29 22:19:30 i Allmänt,

Igår hämtade jag Stella och Olivia från förskolan klockan tre,jag hade kärran med ståbräda med mig, men Stella är mycket duktig på att gå så hon ville mest gå men ibland ville hon stå på ståbrädan, och vi hade jättemycket att prata om innan vi var hemma för att laga middag. Vi pratade om vilka hon hade lekt med på förskolan,vi så gula traktorer, vi tittade åt alla håll innan vi gick över gatan och hon ville plocka några blommor,m.m. Efter middagen  så gick vi upp på Stellas rum och satte alla magnetboksäverna på hennes tavla i färgordning , lärde oss att säga abcd  och lekte med lite annat,sen var det dags att bada och få välling och borsta tänderna. Olivia var så trött så hon fick jag lägga innan Madde kom hem men Stella var vaken så Madde fick träffa henne och lägga henne själv och jag gick hem till mig. När jag kom hem gjorde Göran god mat till oss det blev grillat kött, pommes och beanessås, mums mums. 
Idag har jag varit barnvakt några timmar också medans Madde och Markus jobbar då gick vi till lekparken en liten stund innan det var dags att laga middag och då hade vi så här kul, Stella  bakade bland annat goda sandkakor, de gungade , åkte rutschkana m.m. Här kommer några bilder från våran dag i lekparken.

















Allmänt

Publicerad 2014-05-27 07:25:53 i Allmänt,

Igår firade vi Markus som fyllde år 33år igår, vi blev bjudna på tacopaj och tårta jättegott, Markus hade faktiskt gjort tårtan själv mums.mums. Markus mamma Gerd kom också och vi hade det mycket  trevlig eftermiddag och kväll. Nu ska jag åka och städa på jobbet , här kommer några bilder från kalaset igår. 


Jag , Madde och barnbarnen.

Publicerad 2014-05-26 08:54:55 i Allmänt,

Igår ville Didrik komma till oss en liten stund medans Dante var med farmor när Helens, Chrille i Dahlia skulle åka och handla på A6. Först var vi här hemma hos oss och lekte lite kurragömma, Didrik lagade lite låtsasmat åt både oss och sin dinosaurie som han hade med sig idag till oss. Vi åt en glass här hemma också, men sen ville Didrik att vi skulle gå till lekparken ,så det gjorde vi Didrik och dinosaurien ville gunga lite, åka rutschkana klättra i klätterställningen m.m. Efter en liten stund så kom Madde,Stella och Olivia till lekparken, de vill att vi skulle följa med och äta glass och det gjorde vi ju gärna mums mums. Vi åt upp vår glass sen gick vi hem Madde skulle hem och fixa lite middag till Markus och dem han skulle snart vara på väg hem ,och Helana, Chrille o Dahlia var också snart på väg hem. En jättemysig eftermiddag för en mommo, och tack för lotterna och omtanken alla mina barn på morsdag. 😘❤️










Jag glömde nästan berätta när vi var på väg hem så såg Stella den här nyckelpigan som vi tittade lite på och både Stella o Didrik vågade ha den en liten stund på armen , men sen blev det lite läskigt så jag tog över den tills den flög iväg . 

Allmänt

Publicerad 2014-05-25 10:59:24 i Allmänt,

Igår var vi barnvakt åt Stella o Olivia när Madde o Markus jobbade, och här i Aneby var det Anebydagen med massor med jippon, det fans grisar,höns,lamm och kalvar som man kunde titta på. De hade också godisregn och ponnyridning, lite sång o musik m.m. Vi hade tur med vädret det var uppehåll enda tills vi kom hem då kom regnet,vi hade sällskap av Helena,Chrille ,Dante Didrik och lilla Dahlia också på Anebydagen det var en jättetrevlig dag. Här kommer några bilde från vår trevliga dag. 











Allmänt

Publicerad 2014-05-22 07:39:20 i Allmänt,

Igår fick blomkrukorna på trappan till entrén lite nya och fräscha blommor, jag köpte några extra så det blev lite fint även på baksidan också, man blir så glad av blommor. Senare på kvällen var jag hos Madde på Tuperwere party.



Jag har även en härlig bild på min tomatplanta. 

Allmänt

Publicerad 2014-05-19 15:32:23 i Allmänt,

Idag har jag bäddat rent i sängarna och städat huset, tvättat ett par maskiner smutstvätt. Till lunch blev det pannkakor, jag gjorde några extra och sen svängde jag ihop en champinjon och skinkstuvning, så till kvällen blir det crepes mums mums. När vi var och hälsade på hos familjen Målqvist fick jag med mig några rabarberstänger, så imorgon ska jag göra nånting med dem antingen blir det kräm eller paj vi får se vilket det blir.


Allmänt

Publicerad 2014-05-17 16:41:45 i Allmänt,

Idag har jag haft besök av storasyster Gunilla,hon kom lagom till lunch jag bjöd på fyllda kycklingfiléer och rostade rotfrukter, efter lunchen åkte vi till Helena,Chrille,Dante,Didrik och Dahlia, där fick vi fika det blev rabarberpaj, glass och vaniljsås mums mums. Sen åkte vi och hejade på Markus,Stella och Olivia innan Gunilla skulle åka hem till Norrköping. Ikväll ska vi nog grilla på vår nya grill det blir grillad fläskfilé , hasselbackspotatis,sallad och beanessås det är också mums mums. Så har min dag varit,jag fick de här fina blommorna av Gunilla också ,det har varit mycket trevlig dag. Snart kommer Göran hem han har varit på traktorpulling i Lidköping.




Allmänt

Publicerad 2014-05-15 21:57:39 i Allmänt,

Nu har jag fått upp mina nya gardiner på altanen det blev riktigt fint tycker jag , det är nästan så att jag tycker det andas lite 70-tal med färgerna jag är jättenöjd. Efter att jag fixat färdigt med gardinerna blev det till att rensa lite ogräs i grusgången, så nu är det fint där också,jag är riktigt nöjd med dagen. Jag glömde igår var det städning på jobbet och senare på eftermiddagen var det sista simmet med simskolan för barnbarnen, nu är det ledigt det börjar igen efter sommaren. 







Jag o Göran

Publicerad 2014-05-11 12:43:03 i Allmänt,

I fredags åkte Göran o jag till Gekås i Ullared för lite shopping, vi övernattade på deras hotell som ligger bara ett par hundra meter från varuhuset, vi hade det jättemysigt och shopping blev det jag hittade massor både kläder och annat. Göran shoppade faktiskt också en del han hittade en snygg jacka, jeans m.m, sen köpte han lite verktyg till jobbet. På fredag kvällen var vi och åt en god middag på Harrys jag åt en ryggbiff med potatisgratäng och sallad, Göran åt oxfilé med potatisgratäng och sallad vi hade det så jättemysigt det är mysigt 


och åka bort i bland och bara vara. På lördagen hade vi köpt frukostbuffé på Harrys mycket gott, efter frukosten gick vi in på Gekås för att handla det sista innan vi skulle åka hem. Vi stannade och åt lite lunch på Burger king i Värnamo, efter att vi lunchat så ringde Göran till en kollega som bor i Taberg , han ville att vi skulle komma och fika där innan vi åkte hem till oss.

Allmänt

Publicerad 2014-05-06 08:23:57 i Allmänt,

Hoppsan jag måste nog skynda mig på att få in tvätten som jag hängde  ut igår, den hann inte torka ordentligt för det har regnat lite inatt, men nu får jag ta in den innan det börjar ösregna. Efter städningen,och att ha tvättat några maskiner tvätt 


å kt upp till jobbet och fixat med lite post som skulle skickas m.m. Så hamnade jag i grusgången utanför entrén för att rensa bort alla dessa maskrosor som har kommit upp, jag rensade den långa sidan längs med staketet till grinden och man känner sig lite mör i kroppen idag, men i kväll så kör vi lite zumba som är så jättekul . 😃

Jag o Göran

Publicerad 2014-05-04 16:30:45 i Allmänt,

Idag började vi med att gå tipspromenaden uppe vid Tallbacken, efter det så cyklade vi hem ,Göran skulle klippa häcken och jag blev lite barnvakt åt Stella och Olivia, Madde och Markus höll på och skulle fixa lite i deras trädgård de skulle sätta lite potatis,plantera rabarber m.m. När vi var ute här hos oss och fixade med häcken o så så ville grannens flicka Freja komma och leka lite med Stella o Olivia också, när vi varit ute en stund gick vi in och åt lite mat och Olivia fick sova middag en liten stund, medans Olivia sov ville Stella att jag skulle måla naglarna på henne. När Olivia vaknat så gick vi till lekparken och gungade åkte rutschkana och lekte affär m.m. Sen ringde Madde och sa att de var färdiga så då gick jag hem och lämnade Stella och Olivia där. Så har min dag varit, nu blir det att slappa lite och kolla på hockeyn. 




















Allmänt

Publicerad 2014-05-02 23:08:48 i Allmänt,

Idag blev vi bjudna till Helena och Chrille på middag, det blev grillad entrecote,friterad pommes och beanessås och till efterrätt hade Helena bakat en sockerkaka med sylt i och till den blev det glass mums mums. Det var så trevligt med en familjemiddag synd att Markus inte kunde vara med oss han jobbade. Både jag och Madde fick mysa lite grann med lilla Dahlia också hon är ju så jättesöt. Didrik han är så rolig, han har en stor djursammling som han leker mycket med och han är väldigt nog med att han ska ställa dem snyggt och prydlig på kanten på sin säng, det gör han nästan varje kväll innan han ska sova för natten och då kan det se ut så här. Tack Helena o Chrille för god mat och en trevlig eftermiddag.




Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela