hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Stella o jag

Publicerad 2015-04-29 09:16:41 i Allmänt,

Oj vad glad Stella var i går när hon kom, vi började med att spela lite spel, om ni undrar vem som vann så var det ju självklart Stella, vi spelade först Bamses honungsjakt och sen Mix Max. 


Efter att vi spelat klart så skulle vi greja med lera tyckte Stella, men innan vi gjorde det så ville jag göra en fläta i Stellas hår, men det blev visst ingen fläta men det blev ju fint ändå, eller vad tycker ni?

Vi gjorde en igelkott, katt och en gris av leran , och Stella kavlade och skulle trycka ut andra figurer från mallar som jag har, men ibland kan det vara svårt, men då är det ju bara kul att göra lite fantasifigurer med leran. Jag gjorde en igelkott till Stella som hon ville ta med hem också.



Oj nu har vi visst grejat färdigt med leran, vi städar undan lera , torkar av duken och sopar golvet , det är ju så att ibland hamnar det lite lera på golvet också, det vill man inte trampa in i strumporna . När vi har städat undan allt så ville Stella hoppa lite rep, hon vill att jag ska göra ormen med hopprepet så hon kan hoppa över det, när hon inte orkade göra det mer så ville hon göra en bana, med hopprepet, pallen, två stolar som hon sen täckte med med en filt, men helt plötsligt så kom hon på att hon ville bygga med lego, jag plockade fram legot och Stella böjade bygga en biltvätt av legot, fiffigt tycker jag här ser man att biltvätten börjar att växa fram. 




Innan vi skulle äta lunch så gjorde vi två små maracas av en toarulle, en bit kartong , tejp, makaroner, pärlor till sist klädde vi in dem i guldpapper, Stella spelade med dem en stund , sen sa hon mamma ska få en och sen andra ska pappa få. Vi åt lunch jag hade gjort persiljegärpar, potatis, sås och gelé till det mums mums. Här kommer en bild på våra maracas och Stellas igelkott som vi gjort av lera som hon ville ta med hem. 

Vi fixade undan disken efter lunchen,  sen gick vi ut och plockade lite blommor, vi gick till en skog som vi har här i närheten där vi även kollade till hallonbuskarna, jag sa till Stella att vi får gå hit sen när hallonen är mogna,  och plocka med oss dem hem och äta dem med glass till mums mums.


När vi kom hem från skogen fikade vi lite, men Stella ville inte ha varken bullen eller delicatobollen, så hon fick en macka i stället. 

När vi fikat färdigt ville Stella leka i lekstugan , hon lagade mat till mig, sen gungade hon lite på gunghästen också, vi hade så kul o mysigt innan Markus o Olivia kom och hämtade Stella. 




Hallå oj vad det har gått fort i dag är det sista gången på simskolan, och då får man ju märken. Ha en riktigt bra dag önskar jag er alla. 





Allmänt

Publicerad 2015-04-23 08:14:20 i Allmänt,

Igår var det städning på verkstaden, oj vad fint det blev och det luktar fräscht. Efter städningen var det dags att äta lunch så vi gick till vårt matställe här i Aneby som heter J3 köket. 

Efter lunchen gick jag hem för att packa badväskorna,  som vi ska ha med oss när vi hjälper till och badar med barnbarnen , det är så kul och fantastiskt att se hur duktiga de blir vecka efter vecka. 




När vi badat färdigt med barnen, skulle jag vara hemma hos Stella o Olivia en liten stund, för Madde skulle vara på kvartssamtal på förskolan, jag gav dem lite Yoggi o macka  för när man badat blir man ju så hungrig. Efter att de ätit gick vi upp till deras rum och lekte lite tills Madde kom hem. I dag ska jag småpyssla lite med att stryka, tvätta, m.m och ikväll ska jag på Tupper Ware party hos Helena, det ska bli spännande för det är Madde som ska hålla i demon, till sist ha en jättebra dag. 



Stella o jag

Publicerad 2015-04-21 09:32:43 i Allmänt,

Igår kom Stella hit hon hade haft lite feber så hon måste  ha haft en feberfri dag innan hon får vara på dagis igen, så hon kom igår och jag blev ledig i dag istället, Madde o Markus delar på att vabba i dag. Hon var lite slö och inte så jättesugen på och leka, så vi tog det lugnt, innan maten ville hon ligga och vila i soffan , men oj hon somnade så jag fick väcka henne så hon fick äta lite. Men det smakade inte med mat men lite åt hon , och sen fick hon lite glass, efter maten och sen  fick hon lite flytande Ipren och sen fick hon sova en liten stund i min säng , det tror jag hon tyckte var skönt . Det är inte kul när barnen är sjuka😔 . Hon verkade lite piggare efter sovstunden, men vi tog det lugnt ändå och kollade på film , Stella åt lite äpple o banan, och innan Madde kom och hämtade Stella så åt hon en halv macka o ett glas mjölk. När Madde kom för att hämta Stella så sa jag kom in en stund du o Olivia så kan vi se färdigt på filmen, och Olivia kan få ett äpple innan ni ska gå hem, och så blev det, Stella verkade mycket piggare nu som nu ser , så vi får hoppas att det är bättre och feberfritt idag. Kramar o 😘 från mommo.



Allmänt

Publicerad 2015-04-21 08:57:20 i Allmänt,

Helgen har varit fantastisk, ifredags så tog jag faktiskt upp resväskorna, och packade dem lite smått med det jag kunde till vår resa till USA , som vi senare ska göra, oj vad det känns pirrigt och kul i kroppen när man får börja packa resväskan,och att man känner att det börjar närma sig tills det är dags för dagen D 😄🌞✈️🚢 



Visst ser det spännande ut, vi kommer ju avsluta resan med kryssning till Bahamas som jag säkert redan berättat om. 
I lördags så hjälpte Göran Madde o Markus med att bygga ett soldäck, sen kom han hem och åt, duchade innan vi skulle iväg på en konsert i konserthuset, annorlunda men bra konsert, det var blandat med storbands musik med Aneby Symphonic Band , och modern musik o dans med en grupp som heter Ericos. 

Efter konserten gick vi hem och grillade en god fläskfilé som hade legat och marinerat sig, till den hade vi potatisgratäng oj vad gott det var. Sen blev det en lugn kväll framför teven och titta på gladiatorerna . 
På söndagen tog vi en långfrukost, sen gick vi tipspromenaden upp vid Tallbacken , efter tipspromenaden så gick vi och tittade på Didrik som hade avslutning på Bamsegympan han är så jätteduktig.😄 han får ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Av fem för uppvisningen av mig ❤️
När vi tittat färdigt på Didrik så åkte vi hem åt lite mat , sen började vi med att lägga sten nedanför vår fina nya trapp som vi har fått hjälp med , som ni ser så är det några hål kvar i stensättningen men vi måste kapa de sista stenarna, sen är det klart men fint blir det , 😄😄 sen var vi ganska möra i kroppen 😔 men samtidigt så känner men sig så stark 💪 och sen sov vi jättegott 💤 💤. Här kommer bilden på vår fina trapp och vårt fina arbete med stensättningen jag är supernöjd. 



Stella o jag

Publicerad 2015-04-16 21:04:06 i Allmänt,

I tisdags var ju Stella här vi lekte med lego, grejade med lera, ritade massor med teckningar, och självklart lekte Stella med Barbie , när jag var i Ullared så hade jag köpt några fler barbieklänningar som Stella ville prova på Barbie. Men först tyckte Stella att hon och Barbie skulle sova en liten stund i min säng, då kan det se ut så här.

Efter en stund så kom Didrik hit ,Helena skulle till BVC med Dahlia, hon skulle få spruta och så var det läkarbesök också, så då kom Didrik hit och fick leka med Stella en stund, sen kom Helena o Dahlia lagom för att få i sig lite lunch innan det skulle hämta Dante från Skolan. Det ville inte sluta att regna så när vi ätit färdigt vår lunch , plockat undan disken och Helena , Didrik o Dahlia åkt för att hämta Dante, så byggde Stella o jag en koja. Stella tycker att det är kul att leka mamma o bäbis, så det fick vi leka en stund och kojan var ju då vårat hus, Stella skulle vara mamma o jag fick vara bäbis, vi åt mat, sov och sen åkte vi till simskolan i leken. Så Stella lärde mig allt som hon har lärt sig på simskolan, t.ex köttbulle köttbulle spagettiii, jag fick prova simfötter och simglasögon, men sen var vi tvungna att gå hem till kojan och sova ungefär två minuter, sen skulle vi till simskolan igen men den här gången så var det klädsim, och man fick prova på att flyta med flytväst, och jag var så duktig så jag fick både diplom och märke av Stella. Barnen är så roliga och de lever sig in så mycket i lekarna, jag älskar alla mina barnbarn så mycket 😘❤️. Efter all lek var det dags för mellanmål och jag förberedde mig för att gå på zumba, Madde kom o hämtade Stella . Igår var det ingen simskola för barnen för Solvej som leder simskolan var ledig,så jag pysslade lite här hemma med lite tvätt och strykning m.m. Lite senare var jag barnvakt åt Didrik o Dahlia, Helena , Chrille o Dante skulle till skolan och ha kvartssamtal med hans lärare.  Idag har Olivia varit här och vi har lekt med Pippi Långstrump figurer. 

Sen ville Olivia bjuda mig på lite pizza oj vad gott det var, jag fick till o med apelsin på pizzan. 

Efter all den goda pizzan så blev Olivia jättesugen på att ha en liten äpplestund och så blev det. 

När Olivia ätit upp sitt äpple ville hon rita massor med teckningar, pärla ett armband, bygga med lego, köra lite med bilar, och självklart leka med Barbie hon också. Medans jag fixade lunchen som bestod av kycklinggryta o ris mums mums så läste Olivia lite böcker i soffan. 

Efter lunchen så fick Olivia sova middag en stund, när hon vaknat så gick vi och handlade lite, jag ville bjuda Madde o Stella på mat också när de kom hit för att hämta Olivia,jag gjorde små piroger som jag fyllde med färs , i färsen hade jag även blandat med champinjonstuvning och en burk majs. Det blev jättegott till det bara lite gurka o tomater mums mums . Här sitter vi och avnjuter mina piroger, alla är glada o nöjda. 

Men oj jag glömde ju att när vi hade handlat färdigt, så stannade vi en stund för att leka på lekplatsen på torget. Här kommer några bilder där i från håll till godo. 





Jag o Göran

Publicerad 2015-04-13 09:30:13 i Allmänt,

Vilken kanon helg vi har haft det, ifredags efter lunchen så tog vi vår premiärtur för säsongen med vår husbil, och turen gick till Ullared för lite shopping . När vi var framme i Ullared så släppte Göran av mig vid varuhuset, så jag fick några timmars shopping, och han åkte och checkade in oss på campingen och fixade lite där. När jag hade handlat färdigt och kom tillbaka till husbilen så grillade en köttbit med potatissallad till mums mums. Göran hade även träffat en gammal vän till oss som vi inte träffat på många år, som kom förbi , så vi satt och pratade gammla roliga minnen och oj vad tiden gick fort när man har trevligt. God natt💤 På lördagen efter frukost och förmiddags kaffe så började vi vår shopping , det blev nya badbyxor, ett par skjortor, några t-shirts m.m till Göran, och till mig ny bikini, några blusar, t-shirts, jacka och tre par skor m.m, och självklart lite annat också. Senare på kvällen så gick vi för att äta en bit mat på Harrys vi hade så mysigt och trevligt. Här ser ni lite av det som vi shoppade en påse med kläder och min fina jacka, och även en bild från vår mysiga kväll på Harrys. 






Söndag morgon blev det frukost och sen hemfärd till Aneby igen för då skulle vi fira vårt yngsta barnbarn som fyller 1år, Helena hade som vanligt gjort en jättegod tårta ,bakat en chokladkaka och hallongrottor mums mums. Massor med grattis kramar 😘 till dig Dahlia ❤️



Efter kalaset så åkte vi hem och plockade in grejorna från husbilen och jag plockade och fixade med allt det vi hade shoppat i Ullared, sen blev det en stund i soffan och en pizza. Jag ska berätta att vi har varit och hämtat våra biljetter för vi ska ut på en resa snart, vi kommer att resa till USA och en kryssning, det ska bli så härligt, kul och intressant kolla här ska ni få se vad vi ska få vara med om. 









Ha en bra dag😄🌞

Allmänt

Publicerad 2015-04-07 16:48:54 i Allmänt,

Stella o jag har idag byggt lite pussel, hon har grejat o ringt i de gamla telefonerna, ritat teckningar till Foffa o mig, till Foffa ritade Stella två stycken som han ska få ta med sig och sätta upp på verkstaden, hon har också lekt med Barbie och just nu så sover de i Foffas säng , de ska sova där till vi ska gå och lägga oss. Här kommer bilder på Foffas teckningar och Barbie som sover så gott o Foffas säng. 



Som ni ser på teckningarna så har Stella skrivit själv att det är Foffas teckningar. 
Stella är jätteförtjust i våran porslinstax som står här i vårat vardagsrum så hon var tvungen i dag att klappa, krama o pussa den i dag. 








Efter lunchen i dag så kom Helena, Dante, Didrik och Dahlia och hälsade på, jättekul tyckte Stella att det var att få leka lite med dem , den här veckan har Dante o Didrik påsklov, tiden gick så jättefort och Helena o barnen var tvungna att gå hem, och Markus  skulle komma o hämta hem Stella när  som helst. Jag gick för att köpa kvällstidningen, sen hem äta lite och sen ladda upp för kvällens zumba som är så jättekul. 😄💃

Göran o jag

Publicerad 2015-04-05 14:21:48 i Allmänt,

Igår så åkte vi först upp till folkes park här i Aneby , där hade de något som de kallar för äggalunken, det var äggmålning, tipspromenad,fiskdamm för barnen, man kunde köpa lotter och vi vann två små mjukisdjur, man kunde köpa sig en kopp kaffe och till det även en våffla med grädde o sylt, och sen hade de en kyckling o hare som delade ut godis till barnen. Så här ser mjukisdjuren ut som vi vann.

När vi var färdiga upp vi parken så åkte vi vidare till Jönköping, Göran ville gå en stund på den årliga bilmässan på Elmia, vi kollade lite men det var inte så mycket att se men vi åt lite lunch där och Göran träffade några som han snackade lite diesel med det är mycket snack kring Mersederspumparna nu. När vi var klar på mässan så åkte vi till A6 köpcentrum för jag hade ett litet ärende där, jag fixade det och vi skulle åka vidare in till city, där vi skulle äta middag och senare gå på bio. Men när vi hade börjat att backa ut från vår parkeringsplats så är det en annan bil som backar rätt in i oss,han ville inte erkänna att det var hans fel , så det fanns ingen annan utväg för oss utan vi fick tillkalla polisen, som fick komma och lösa det på bästa sätt. Klart att vi blev ledsna bilen är ju så pass ny bara ett år gammal. 

Hur som helst vi kom in till city för att äta på resturang Aqua, jag åt en kantarellsoppa till förrätt , och Göran åt en tostskagen till förrätt mums mums,

Som varmrätt tog jag torskrygg med potatismos ochhummersås, och Göran tog röding, kokt potatis, sås och grönsaker, jättemumsigt var det och vi blev så mätta. 

Vi orkade inte någon efterrätt och struntade i kaffet, vi betalade och gick till bion, filmen vi skulle se heter Focus med Will Smith, den var ganska okey om jag säjer så här man ser den en gång. Så den får ⭐️⭐️ och en halv stjärna av oss. Ha en jättefin dag. 😄 


Familjemiddag

Publicerad 2015-04-03 19:43:49 i Allmänt,

Här förbereder vi för familjemiddag , vi bjöd på grillad entrecote, pommesfritts , hasselbackspotatis, bersås och sallad mums mums. 

Göran sköter grillningen och snart ska vi äta. 

Här sitter vi och pratar och har det jättetrevligt, vi smälter maten också innan vi ska äta Helanas goda mototsmuffins och en kopp kaffe. 


Det var en jättegod muffins Helena , du får ⭐️⭐️⭐️⭐️Stjärnor av 5. 
Efter all den goda maten och den goda muffinsen, så ville vi gå ut och gå en liten promenad och gissa var vi hamnade, alla barnen ville ju självklart till lekparken och leka  en liten stund.

Men oj vad tiden flög i väg för när vi sen kom tillbaka hem till oss , så var klockan så mycket så de unga familjerna var tvungna att gå hem för att förberda barnen för att gå och lägga sig. Tack så jättemycket alla för en trevlig familjemiddag😘❤️ Och tack så jättemycket för den fina blomman och till sist ha en fortsatt glad o fin påsk.😄🐣




Jag och Olivia

Publicerad 2015-04-03 19:03:55 i Allmänt,

Olivia kom tidigt i torsdags morse så hon fick äta frukost hos mig, men först hade vi en liten mysig kramstund.

Efter frukosten borstade vi tänderna, sen var det lek för hela slanten, vi läste böcker, pratade i telefonerna, byggde pussel, lekte med Barbie och byggde med legot, här är vårat fantasi hus. 

När vi hade lekt en stund så gick vi ut och gick en promenad, vi gick även hem till Helena o Dahlia , jag ville hör hur det var med Dahlia hon har varit dålig, hon har haft så hög feber några dagar, så Helena hade varit inne i Eksjö på sjukhuset med Henne, så hon hade tydligen fått med sig pencelin till henne, troligsvis så har hon fått en urinsinfektion. Hur som helst så är hon bättre, men hon ska ändå få komma in till Eksjö nästa vecka och röntga njurarna så det inte är någon fara med dem. Här kommer en bild från Olivias  o min förmiddagspromenad .

När vi hade kommit hem från vår förmiddagspromenad, så var det dags att äta lunch och sova middag för Olivia. När Oliva hade vaknat var det Olivias tur att få äta en glass med mig, så vi klädde på oss och gick till Pixans och köpte var sin glass mums mums   

Efter glassen gick vi till Svartå lekparken och lekte en liten stund innan vi skulle gå hem för att äta mellanmål och mamma Madde skulle hämta Olivia. Så här kul hade vi o Svartå lekparken. 










Jag och Stella

Publicerad 2015-04-01 08:48:58 i Allmänt,

Stella o jag började med att pynta mitt påskris och ställa ut mina påskkyckligar m.m så här fint blev det. 












Tiden går så fort när man pysslar så sen var det dags för lunch, medans jag fixade disken lekte Stella med legot, när jag var färdig med disken o Stella städat undan legot, så gick vi ut för att leka i lekstugan en liten stund, vi kastade ringar runt ett sifferkryss , just nu kommer jag inte på vad spelet heter, men hur som helst så vann ju Stella så klart. Efter spelet så lagade Stella lite mat till mig i lekstugan , Stella skulle vara mamma o jag skulle vara bäbis sa hon. 




Efter leken i lekstugan gick vi till Pixan vår lokala minilivsbutik och köpte oss var sin glass mums mums, så här gott tyckte vi att det var med glass. 


När vi hade haft vår mysiga glassstund så gick vi till lekparken Stella gungade, åkte rutschkana och lagade lite mat i lekställningen. 





Vi lekte och hade skoj , men oj vad tiden gick fort , det var dags för oss att gå hem att äta lite mellanmål, jag åt lite havregrynsgröt för att ladda upp för zumban jag skulle gå på, Stella ville bara ha en smörgås, och ett par riskakor och ett glas mjölk, sen kom Madde o Olivia och hämtade Stella pch jag åkte på min zumba. Ha en riktigt bra dag 😄🐣




Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela