hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Allmänt

Publicerad 2014-12-28 17:39:23 i Allmänt,

Idag har det varit jättekallt, jag trodde inte det var sant när termometern visade dem här graderna ute.

Då beslutade vi oss för att stanna inne i dag och tände en brasa i vår kamin. 

Just nu så tittar jag på hockey HV71 spelar mot Skelefteå och Hv 71  leder med 2-1 än så länge, men vi hoppas ju att vi ska få en trepoängare med oss idag. Heja Hv 71 .😄 

Allmänt

Publicerad 2014-12-27 20:08:29 i Allmänt,

Igår kom Görans kompis Stefan från Stockholm och hälsade på oss , det är alltid lika trevligt när han kommer och hälsar på oss, jag fick en så fin blombukett av honom.


Vi satte oss ner en stund och pratad,   och lite senare gick vi och  hälsade
på Madde och barnen , Madde fick också en fin blombukett av Stefan. Helena och barnen kom till till oss efter att de hade varit hos Chrilles mamma och ätit kalkonlunch och då fick hon också en fin blombukett av Stefan och vi blev så glada. När Helena o barnen åkt hem till sig , så åt vi entrecote o potatisgratäng till middag mums mums. 

Idag hade det kommit lite mer snö så jag fick skotta mig fram till brevlådan så jag kunde hämta morgontidningen, sen fick Göran ta fram snöslugnan och ta bort resten. Vid halv 2 snåret skulle Stefan börja sin resa mot Stockholm, han skulle stanna och mellanlanda hos sin mor i Linköping , Göran tyckte att vi kunde följa med Stefan dit och överraska henne och så gjorde vi. På vägen dit var det lite otäckt en jättetjock dimma och sen såg vi en älg som blivit påkörd som fick senare avlivas. Här är en bild på Stefan o hans mamma Yvonne.




Julafton

Publicerad 2014-12-25 19:38:54 i Allmänt,

Så jättetrevlig julafton vi hade vi samlades allihopa vid ettsnåret , Madde hade dukat så fint och hon hade gjort var sitt pysselhäfte till oss som vi roade oss med efter maten o disken, sen kokade vi lite kaffe och till kaffet hade Helena bakat så goda pepparkaksmuffins som blev dekorerade med lingonmousse och små strösselblommor. Efter fikat så skulle Peter o Lena, Jessica, Jonas o Jakop åka hem till sig, och till oss kom tomten och det var kul och se alla barnen som blev glada när han kom med sin stora säck med julklappar i, och tack snälla tomten mommo o foffa  fick ju en julklapp också, det ska bli kul att få åka till Sävsjö badhus och bada och lattja med er allihop, familjen Målquist och familjen Idh. Efter att alla barnen öppnat sina julklappar så var det dags för Helena med familj att åka hem till sig, Göran och jag blev kvar en liten stund hos Madde o Markus, de lade två trötta flickor, och vi spelade ett kul sällskapsspel som heter när då då? Tack än en gång för en jättetrevlig julafton allihopa.🎄🎅🎁 














Allmänt

Publicerad 2014-12-22 12:35:33 i Allmänt,

Idag jobbar vi lite lugnt ,städar lite, tvättar och stryker lite tvätt m.m, men imorgon är ju det den stora pysseldagen med att fixa med skinkan, lägga revbenen i marinaden, klä granen och spela uppesittarkväll med Bingolotto och till sist smaka av skinkan som är färdig på en knäckemacka det hör ju till mums mums. Så här fin blev ju den lilla granen som Stella hjälpte mig att klä, imorgon visar jag hur fin den stora granen blir när Göran o jag klätt den färdig. 





Allmänt

Publicerad 2014-12-15 07:49:46 i Allmänt,

Som jag berättade igår så skulle vi ju fira Olivias 2- årsdag, Helena som är så duktig på att göra tårtor hade bakat en fin tårta med en traktor på, Olivia tycker om traktorer och andra liknande maskiner som Helena hade tagit fasta på.








Idag ska det bli renbäddat i sängarna, lite städning av huset, lite julklappsinslagning och senare uppladdning för årets sista zumbapass. 😃🎁

Allmänt

Publicerad 2014-12-14 11:24:05 i Allmänt,

Igår blev det en långfrukost , sen lite julklappsinslagning en lättare lunch för senare på eftermiddagen skulle vi äta ett jättegott julbord på J3, det var Helena med familj, Madde med familj , Ica med familj, Göran o jag , Lena o Peter som brukar träffas varje år och äta julbord tillsammans vi har så trevligt när vi träffas allihopa. Här kommer en kul bild på Göran, Helena o Madde som ville skoja till det lite med en sellfi  från igår när vi var på J3 och åt vårt julbord , och även en bild när vi sitter och äter och har det trevlig allihopa. Det var så gott allt på julbordet och man blev så mätt. Tack allihopa för en jättetrevlig och mysig eftermiddag o kväll.😄 Idag  ska vi fira Olivias 2-årdag hipp hurra för mommos hjärtegryn 😘🎁 




Allmänt

Publicerad 2014-12-12 08:56:29 i Allmänt,

I ondsdag blev det städning på verkstaden, lunch på J3 sen hem för en dusch och packa badväskorna till simskolan, dammsuga lite. Oj vad tiden gick fort för sen blev det dags att åka och hämta Olivia o Stella på förskolan och åka till simskolan, det skulle vara klädsim och sen fick de prova på hur det känns att flyta med flytväst, Olivia var jätteduktig. Efter simskolan fortsatte Madde , barnen o min färd då vidare upp till Dantes luciafirande, Dante var tomte och han fick läsa en dikt i mikrofonen och det gjorde han jätteduktigt och alla barnen sjöng så fint. Stella o Olivia blev väldigt trötta så Madde o jag fick åka hem och natta dem. Så här duktigt ligger Olivia och flyter på flytvästen på simskolan och här är det några bilder där Stella, Madde o Göran som ligger flyter lite lugnt och även tränar på lite simtag. 









Igår var Olivia här vi byggde med lego, hon spelade och plockade lite med rävspelet, vi pärlade ett halsband till mamma Madde . Hallå där jag höll på att glömma Olivia ritade ju massor med teckningar också hon tycker det är så kul att rita. Till lunch hade jag gjort en hel kyckling i lergrytan och till den hade vi ris, grönsaker , sås och äppelmos mums mums. Olivia fick gå och vila en liten stund efter lunchen, sen gick Olivia o jag och handlade lite,sen hem för att ge Olivia lite mellanmål. Stella o Madde kom och hämtade Olivia o mig för igår var det ju dags för det tredje luciafirande  det var Stella o Olivias tur att få vara lucia. De var jätteduktiga och sjöng så fint allihopa synd att det blev så kallt, så det var skönt att komma hem i värmen sen. Här kommer det några bilder från igår när Olivia spelar rävspel, pärlar halsband till mamma  och två finaluciaprinsessor som Stella sa att hon o Olivia var.



Här kommer även en bild när hon ritar massor av teckningar till mamma.



Idag fyller Olivia två år grattis mommos lilla hjärtegryn, oj vad tiden går fort, vi se på söndag på ditt kalas. 😘❤️🌸🎁🎂


Stella o jag

Publicerad 2014-12-10 08:19:41 i Allmänt,

Igår när Stella var här så klädde vi den lilla julgranen, så här fin blev den. 





Sen ville Stella rita några teckningar, pärla på pärlplattorna, spela lite på lilla gitarren och dansa, det går till så här att Stella ska sitta på en liten pall och spela på den lilla gitarren och då ska mommo ha alla mina gamla halsband på mig och dansa när hon spelar,sen bugar man och tackar för sig och Stella då applåderar mitt uppträdande, sen byter man och då är det Stellas tur. När vi var klara med vårt uppträdande så ville Stella pärla ett halsband. 




Efter lunch gick vi en promenad och matade änderna de blev så glada när de fick lite bröd av oss, när vi sen kommit hem så kom Helena med barnen och hälsade på en sväng Dante o Didrik ville komma o leka med Stella o mig en liten stund, och Helena tog med sig Dahlia och passade på att åka och handla lite. Jag och barnen lekte kurragömma, hade lite disco vi dansade till en låt som heter hajarna från en barnskiva som heter så här älskade barnvisor, skratt & fnatt. 


Helena kom och hämtade pojkarna och de åkte hem för att laga lite mat, Stella o jag fixade lite mat också så det räckte till oss allihopa så när Olivia o Madde kom så åt vi alla spagetti o köttfärssås innan vi skulle på årets förta luciafirande på Didriks förskola , han var pepparkaksgubbe och han sjöng så fint, man fick köpa glögg o pepparkaka om man ville också det var så mysigt. Idag är det simskola med klädsim och efter det är det årets andra luciafirande för Dante  på hans skola. 


Olivia o jag

Publicerad 2014-12-04 17:57:34 i Allmänt,

Idag har Olivia pysslat lite med de små plastpärlorna . 


Undrar ni vad det ska bli , oj titta här det blev visst  ett fint hjärta som Olivia kan hänga i granen . 
Sen hittade Olivia tatueringarna så hon bestämde att hon ville ha en Nasse på varje arm, titta så fint det blev. 

Olivia o jag har kört lite med bilarna, läst lite böcker och ritat några teckningar också . Till lunch idag har vi ätit lax i ugn, smögensås,grönsaker och potatis till det, sen var det dags att sova middag en liten stund. Efter sovningen fick Olivia lite äpple som mellanmål, och vi gjorde oss sen klara för att gå in till samhället och handla lite, när vi var på väg hm ringde mamma Madde och sa att hon var på väg hem , hon hade
 fått sluta lite tidigare från sin praktik. Vi gick hem och Madde skulle hämta Stella först och komma sen och hämta Olivia, medans vi väntade på att Madde skulle komma så ville Olivia äta en banan och titta på filmen om mamma Mu som är en av hennes favoriter. Nu håller jag på att laddar upp för hockey matchen mellan Växsjö och HV71 jag hoppas på att HV71 tar tre poäng idag.




Stella o jag

Publicerad 2014-12-03 08:15:42 i Allmänt,

Innan Stella kom hit igår så kom Helena, Didrik och Dahlia förbi en liten sväng de ville hälsa på och sen skulle de låna hem spelet om den försvunna diamanten. De stannade en liten stund och vi spelade den försvunna diamanten en gång, sen ville Didrik gå ut leka lite i lekstugan och spela lite krocket med Helana o mig , jag bara undrar hur ofta spelar man krocket den andra december. Det är så synd att vi inte har någon snö så vi kan åka pulka skidor eller skridskor tycker jag. Efter en liten stund var det dags för Helena o barnen att gå hem till sig , och Stella kom till mig och julpyntade lite med mig så nu börjar det bli julfint  hos mig också , sen målade vi lite i målarboken , 
Stella ville pyssla med en klistermärkesbok som jag har som handlar om prinsessor man ska klistra på och klä prinsessorna i fina klänningar m.m, sen blev det lunch det blev potatis, pannbiff, sås, grönsaker och lingon till det mums mums. Efter lunchen gick  vi till biblioteket och lämnade tillbaka lite böcker som vi hade lånat. Tiden gick fort och det var dags för Stella och gå hem, och jag fortsatte att julpynta lite till innan jag skulle på Tupperware party hos Madde. 












U


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela