hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Jag och Göran

Publicerad 2014-03-29 20:06:09 i Allmänt,

Idag vid tiotiden var vi och tittade på Didriks gymnastikavslutning, vad duktiga de är alla barnnen och roligt ser det ut som de har också, efter Didriks gympa var det dags för Dantes fotbollsträning, jag följde med och tittade på den men Göran skulle byta olja och filter på våran BMW, han passade på att byta till sommardäcken och tvätta bilen också. När jag kom hem från att ha tittat på Dantes fotbollsträning så planterade jag lite blommor jag hade köpt, jag planterade lite påskliljor och pärlhyacinter i några ytterkrukor som jag har ute på trappen. När Göran kom hem hjälptes vi åt att lägga på lite fräsch jord i rabatten också. När vi var klara med det så tog vi en tur till Gränna för en bit mat ,vi käkade på restaurangen som heter Grennagården jag tog lättpanerad gös med potatis och Göran tog laxplankan, till efterrätt tog jag citronglass,chokladsås och grädde med kaffe, Göran blev så mätt så han nöjde sig med bara kaffe. Vilken trevlig lördag det blev .☀️⚽️🍛🍨🚘

Göran o jag

Publicerad 2014-03-25 07:47:46 i Allmänt,

Idag för 37-år sen träffades Göran och jag , vi träffades på ett disco som hette Orfi i Linköping ,och jag älskar honom lika mycket idag som då ❤️



Babyshower

Publicerad 2014-03-24 08:33:28 i Allmänt,

Igår hade vi babyshower för Helena, det var Maddes ide' vi var hehos Madde hon hade ordnat med några tävlingar m.m. Jag hade bakat kladdkakemuffins och små kärleksförklaringar med strössel, en kompis  till Helena hade bakat en citronkaka allt var så mumsigt och vi hade det jättetrevligt. Madde hade fixat så vi fick måla nånting på var sin som man kallar små kräkdukar av frotte' också . Här kommer några bilder från babyshowern och mina recept på det jag bakade håll till godo.
















Olivia o jag

Publicerad 2014-03-20 08:15:57 i Allmänt,

Madde o Stella är  lite förkylda fortfarande,Madde ringde och frågade om Olivia fick komma och vara hos mig några timmar,och det fick hon ju gärna annars skulle de fått åka med henne till den tillfälliga förskolan som ligger en lien bit ifrån Aneby. Nu i april ska de öppna den ny avdelnigen som både Stella o Olivia ska börja på ,då är de också på samma avdelning det blir ju jättebra. Olivia o jag lekte titt ut leken, körde med bilarna lite,lyssnade på lite barnvisor m.m. När Olivia hade ätit och sovit efter lunchen gick jag hem och lämnade henne till Madde. Jag ringde till Helena och ville höra hur det var med dem också, Helena har ju gått hem nu från jobbet för snart ska ju hennes tredje barn komma, alla väntar med spänning när ska det komma datumet som hon fått är den andra april, och vad blir det kanske en flicka eller en pojke de har ju två pojkar innan, men man vet ju att  det inte spelar någon roll vad det blir flicka eller pojke, huvudsaken är ju att allt går bra och barnet är friskt, jag och Göran längtar så mycket. 😄👶❤️ Här kommer några bilder på busiga Olivia så länge. 






Jag p Göran

Publicerad 2014-03-17 08:33:33 i Allmänt,

Oj vad helgen har gått fort, Göran jobbade som vanligt i fredags och efter jobbet åkte vi och handlade lite, det blev en sallad som vi plockat i ihop vid salladsbaren på Ica och lite vitlöksbröd till, en lugn kväll med Let 'dance och sen godnatt. Lördagen var vi barnvakt åt Stella och Olivia, Madde och Markus jobbade ,det gick jättebra vi körde på bilbanan, pusslade med olika pussel, pärlade ett armband och läste många böcker. Madde hämtade flickorna vid tre snåret när de hade gått hem stekte vi oss var sin hamburgare och kollade på lite hockey,men det gick inte så bra för Hv 71 men de vinner nog nästa match.. Efter hockeyn kollade vi på gladiatorerna det är ett kul program och titta på. I söndags var det ny premiär på formel 1 klockan sju på morgonen som Göran gärna ville kolla på så vi gick upp och fixade frukost och Göran kollade på formeletten och jag löste lite korsord och läste lite veckotidningar. När formeletten var slut gick vi som vanligt tipspromenaden ,sen hem för dusch och sedan åkte vi till Jönköping för att inhandla några plastbackar till förvaring och lite annat också, vi åt även lunch på  A6 Göran vill gärna äta sushi det är inte jag så försjust i så det brukar bli kyckling i jordnötssås och ris . På söndag kvällen kollade vi på mästarnas mästare det är också ett kul program, jag tycker det är ganska tuffa tävlingar .

Allmänt

Publicerad 2014-03-11 17:58:07 i Allmänt,

Igår var jag ute och gick en långpromenad i solen då hittade jag några tussilago, då fick jag lite vårkänsla  tyvärr så kom det lite regn sen men då var jag nästan hemma som tur var. Idag har Dante varit här och vi har pärlat halsband och armband vi har också varit ute o ch sparkat lite fotboll,lekt datten,kurragömma och ätit glass mums mums och haft det jättekul. Nu laddar jag upp inför zumban det ska bli kul.


Allmänt

Publicerad 2014-03-09 14:55:35 i Allmänt,

I fredags var jag hos frissan och fixade till mig i håret,det blev både klippning och färg,bli inte chockade nu bara men det blev ganska rött den här gången. I går var vi på 6-års kalas Dante har ju fyllt 6 år, han fyllde i tisdags och han fick en cykel som han hade önskat sig och det var 3sst växlar på den också,han blev jätteglad. Vi blev bjudna på två olika tårtor och hembakade hallongrottor och senare bestämde att vi skulle grilla lite, vi gjorde så och det blev så jättegott mums mums grillad fläskytterfele,sallad,pommes och beanessås, det var så gott och trevligt tack så mycket allihopa,det får bli lite grillning snart igen hoppas jag. Idag har vi gått tipspromenaden på förmiddagen och ikväll ska vi gå på bio här i Aneby vi ska se American hustle.




Allmänt

Publicerad 2014-03-04 13:13:48 i Allmänt,

Jaha idag har jag varit hos tandläkaren,allt såg bra ut fick ta bort lite tandsten bara,god lunch och en kopp kaffe med semla till blev det också eftersom det är semeldagen i dag. Idag fyller mitt äldsta barnbarn Dante 6 år, tänk vad tiden går fort och den 2/4 ska Dante o Didrik få ett syskon det är då det är beräknat att komma i allafall, men vi får se när det blir spännande och se om det blir en tjej eller kille. Ikväll kör jag ju lite zumba också det är alltid lika roligt.💃😄 

Jag o Göran

Publicerad 2014-03-01 19:20:49 i Allmänt,

Idag blev det en renskavsgryta fast vi gjorde det på en rökt rådjur istället, det blev jättegott mums mums.och nu laddar vi inför andra chansen på melodifestivalen,undrar vilka som går vidare ,jag tycker att Helena Paparizou, eller Martin Stenmarck ska gå vidare. Här kommer receptet på grytan om ni vill prova.






Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela