hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Allmänt

Publicerad 2014-09-23 08:09:53 i Allmänt,

Igår ville Didrik att jag skulle komma och titta på honom när han skulle börja på Bamse gympan för säsongen och det ville jag ju gärna. Det syntes att han tyckte att det var så kul, jag fick passa Dahlia lite också för hon sov när vi kom dit, men när hon fick höra musiken så vaknade hon och verkade bli glad av den så hon började sprattla med benen och ville hoppa i mitt knä till den. När  jag tittat på Didrik och passat Dahlia en stund så var det dags för mig att gå till mitt zumbapass, Madde hade lagt till en ny låt också , det är så himla kul med zumba , det är ju ganska svårt i början innan man lärt sig stegen och rörelserna,men vad gör väl det huvudsaken att man rör på sig tycker jag även om det blir fel ibland, eller fel blir det ju inte egentligen för jag gör ju bara inte lika dant, utan jag gör så gott jag kan.






Allmänt

Publicerad 2014-09-19 22:24:48 i Allmänt,

Efter lunchen så ringde Didrik och frågade om jag ville följa med dem och handla lite på Dollar store i Eksjö,det ville jag ju , jag handlade lite värmeljus och lite festisar och lite fikabröd. När vi hade handlat färdigt så åkte vi hem till mig och fikade med fikabrödet som jag inhandlat mums mums. Sen åkte Helena, Dante, Didrik o Dahlia hem till sig för Dante skulle förbereda sig för att gå på födelsedagsdisco, och jag skulle gå hem till Madde o Markus för de ville bjuda mig på middag. Det blev ugnsbakade morötter o potatis och ugnsbakad baconlindad fläskfilé med en kall chilisås. Tack för en jättegod middag och trevligt sällskap idag Madde o Markus och tack Helena, Dante, Didrik o Dahlia för en trevlig eftermiddag i Eksjö.😄❤️







Allmänt

Publicerad 2014-09-18 23:11:43 i Allmänt,

Idag har jag varit barnvakt åt Stella och Olivia från klockan 8:30-20:00. Markus kom hit med dem då vid 8:30, och då lekte vi här hemma hos mig vi byggde med pussel , lekte med bilar lyssnade på barnvisor. Efter det gick vi till biblioteket och lånade lite böcker , det blev några Ludde böcker, Laban o Labolina och några böcker om Molly som är en mus, och vi tittade på forsen  innan det var dags att gå hem och äta lunch. 






När vi hade ätit lunch gick vi hem till Madde o Markus så Olivia fick sova lite i sin säng, medan Olivia sov läste Stella och jag lite böcker. När Olivia hade vaknar så lekte vi lite i Olivias rum , vi byggde med lego och Olivia lagade lite låtsas mat åt Stella och mig, sen gick vi till lekparken och gungade , åkte rutschkana hade det så kul , när vi hade lekt färdigt i lekparken gick vi hem och lagade middag.













Efter maten och att vi fixat undan disken så gick vi upp och städade i både Stellas och Olivias rum vi ville  överraska och göra mamma o pappa glada, när städningen var klar var det dags för badet och sen välling och lite barntv, när barnprogrammet var slut gick vi och borstade tänderna sen var det läggdags. Vi har haft det jättekul hela dagen, men nu är det en mommo som är lite trött och snart ska gå och lägga sig och sova tack för idag.😘 zzzz



Allmänt

Publicerad 2014-09-17 15:43:21 i Allmänt,

Snart åka och hämta barnbarn från dagis och vidare till simskolan, så här kan det se ut på simskolan . 



Allmänt

Publicerad 2014-09-14 13:13:07 i Allmänt,

Igår var det lite pyssel med att gjuta bottenplattan innan vi ska sätta lite mur istället för staket, det fick Göran fixa med medans jag ägnade mig åt att förvälla svamp som vi hade fått av Chrilles mamma. Hon tycker mycket om att vara i skogen och plocka svamp sen har hon en jätteduktig hund som lärt sig att nosa fram kantarellerna,varken jag eller Göran är några svampplockare så vi är så tacksamma att vi får svamp av henne tack så mycket Lena. Till middag blev det svampfylld fläskfilé med bacon om och sen smördegs inbakade vi den, till det hade vi hasselbackspotatis och beanessås mums mums. Idag tog vi en långfrukost innan vi skulle upp till Furulidsmatsalen och göra vårat val, efter det handlade vi och snart ska vi göra oss en lasagne till att äta i dag. Här kommer ett par bilder från vårat pyssel igår. 


Allmänt

Publicerad 2014-09-10 09:04:27 i Allmänt,

Idag är det lite städning av hemmet som gäller, och senare i eftermiddag ska jag hjälpa till med barnbarnen på simskolan. Det är alltid lika roligt att se vad duktiga de är och vad fort de lär sig, de lär sig att hoppa i vattnet, dyka i vattnet och sparka sig fram i vattnet med puffar på armarna, och samtidigt ha lite roligt i vattnet. I måndags började  zumban igen å vad det var kul och lite svårt också Madde hade ju helt nya låtar och koreografi, men det är ju så att det är så jättekul och man gör så gott man kan, så man tänker inte på att man gör fel eller så huvudsaken är ju att man rör på sig. Helena kunde komma och vara med också det tyckte jag var kul.






De här bilderna är från i somras när vi var i Gränna på zumba .

Allmänt

Publicerad 2014-09-07 12:10:51 i Allmänt,

Här kommer några bilder från igår när vi var i Mantorps glasbruk och fick blåsa våra egna whiskeyglas och göra våra egna skulpturer,  Göran ville göra en igelkott och något som skulle se ut som en dieselpump , och jag gjorde två glashjärtan med lite rosa färg i botten i foten som de står på och en vas. Vi fick inte med oss glasen och skulpturerna hem igår men får hämta dem nästa vecka då ska jag visa en bild på dem så får ni se hur de ser ut . Jag tyckte det var jättesvårt men samtidigt jättekul, efter att vi blåst våra glas begav vi oss till badhuset i Linköping  för lite bad ett par timmar, och som avslutning middag på en reausturang som heter Gula huset. Det var en kanondag det var jättekul och mysigt att vi var samlade hela familjen tack allihopa och kramar till er från mamma mommo och svärmor.❤️

























Allmänt

Publicerad 2014-09-05 08:14:47 i Allmänt,

Imorgon ska det bli spännande vi ska åka och till Mantorp och få prova på glasblåsning som vi fick i julklapp av våra döttrar med familjer, och våra döttrar med familj kommer också att följa med, det kommer att bli en riktigt trevlig och rolig dag att vi får vara tillsammans allihopa. När vi har blåst färdigt våran glaskonst ska vi åka till ett badhus och åka vattenrutschkana m.m och ha det jättekul och mysigt allihopa. Efter badet ska vi åka och äta en god middag tillsammans innan det är dags att åka hem. Jag ser fram i mot morgondagen massor.😄🏊🍖🍨 ❤️

Imorgon är det också Görans födelsedag hipp hipp hurra.😘🌸🍗🍟🎂🎁🎉🎈 


Jag o Göran

Publicerad 2014-09-03 08:24:01 i Allmänt,

Nu ska jag berätta vad vi var i helgen , vi var i Manchester där vi skulle göra ett studiebesök på ett företag som heter  Merlin Diesel systems LTD  som vi handlar mycket reservdelar från, det var intressant att se det var större än vad jag trodde, rent och fint tyvärr har jag inga bilder där i från men vi blev väl i mottagna och blev bjudna på jättegod och fin lunch. Vi åkte med två andra kolleger från Göteborg som heter Maria och Gert, vi hade så trevligt och vi hade ganska tur med vädret det kom bara en riktig regnskur på fredagskvällen så då blev det middag på hotellet. Maria och jag hann med lite shopping innan vi skulle åka hem, här kommer det bilder på det jag handlade till mig själv, sen handlade jag lite presenter till barnbarnen och våra döttrar som fick var sitt nattlinne från Victoria's Secret som jag inte har på bild. 




Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela