hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Allmänt

Publicerad 2016-01-25 08:58:41 i Allmänt,

Har haft en mysig helg, i fredags så slutade Göran lite tidigare och vi lagade mat tillsammans, det blev en planka med entrecote, potatismostoppar, baconlindad haricots verts mums mums. Lördagen började med en långfrukost sen packade vi våra badkläder och åkte in till Jönköpings badhus och simmade lite, men innan vi kom till Jönköping så stannade Göran vid en busshållsplats och ville jag skulle ta några fina vinterbilder, det var så vackert med de snöprydda träden längs vägen. Här ska ni få se.




Efter simningen så åkte vi till en restaurang som heter Dall Baffo och åt en senare lunch det blev pasta. När vi kände oss mätta och belåtna så åkte vi till köpcentret A6, där vi strosade lite och även tog en god kopp kaffe. Sen åkte vi till Kinnarps arena för att kolla på kvällens hockeymatch mellan Hv 71 och Modo. Här sitter Göran o jag och kollar på uppvärmningen inför matchen.



Jag kan också tala om att HV71 vann med 3-0 yes äntligen tog de tre poäng och jobbar sig upp i tabellen. I söndags blev det även då en långfrukost, sen tog vi en promenad och hälsade på familjen Idh och familjen Målquvist. Önskar er alla en fortsatt fin dag. 


Allmänt

Publicerad 2016-01-16 10:20:41 i Allmänt,

Förra fredagen fyllde jag år och då fick jag de här fina blommorna och ett presentkort hos min frisör av Göran, så snart ska jag klippa mig och lägga i lite färg i håret. 

Och på söndagen kom familjen Målquvist o familjen Idh på kaffe och kakkalas, då fick jag de här fina örhängena, body scrub o body butter. 

Sen har veckan flytit på som vanligt i tisdags så var Dahlia här, och då tog vi en promenad till biblioteket där vi lånade några böcker, byggde lite med lego, ritade några teckningar, sen var det dags för lunch och sova en liten stund, efter sovstunden så åt Dahlia mellanmål. Sen avslutade vi dagen med att gå ut här utanför och åka lite med pulkan innan mamma kom för att hämta.
I onsdag så var det Olivias mommodag på förmiddagen fick Olivia följa med för vi var tvungen att handla lite mjölk, bröd m.m när vi hade handlat färdigt så var det dags att gå hem och fixa lite lunch, under tiden som jag lagade lunch så pärlade Olivia både halsband och ett armband, då är man så här konsentrerad för det är ju ganska små hål i vissa pärlor. 

Efter lunch och diskning så skulle vi gå ut och åka lite pulka i backen som finns i Svartåparken , men när vi kom till Svartåparken så föredrog Olivia att leka i lekparken istället. 



Men innan vi gick hem för att äta mellanmål så åkte vi några åk i backen i allafall det var kul. 
I torsdags så hade vi jättekallt när jag gick upp vid kvart över fem  stod termometern på minus tjugo, fyra . Sen vid halv åtta när Didrik kom så hade vi arton minus hua så kallt. När Didrik hade ätit sin gröt och borstat sina tänder så lekte vi att vi var i öknen, vi hade även en öde mat ö där vi lagade vår mat, men vi sov i öknen, och i bland så väckte Didrik mig och sa att det var min födelsedag, då fick jag presenter, och var det inte min födelsedag så lekte vi att det var julafton och tomten kom med klappar till oss, eller så tappade jag en tand så jag fick lägga den i en ask och på natten kom ju tandfen, så när vi vaknade i leken så hade jag fått en peng av tandfen. Vid kvart i elva kom Stella så då fick Didrik och Stella fortsätta att leka så jag kunde förbereda lunchen , efter lunch o diskning så lekte de en liten stund till , då lekte de att de bodde på hotell. Sen gick vi för att mata änderna , och när vi var på väg hem så ville inte Stella o Didrik turas om att åka i pulkan utan ville klättra i snövallarna och även leka med snöbollar, det slutade av med att vi kom på att vi kunde lasta pulkan med snöbollar , oj vad den blev full med snöbollar när vi kommit hem. Men när vi kommit hem så sa både Stella o Didrik att pulkan med snöbollarna var en snöbollspulkalastbil, så här ser den ut visst är den fin. 



Allmänt

Publicerad 2016-01-06 15:54:09 i Allmänt,

Här kommer några fina bilder från vår kalla, soliga och uppfriskande promenad idag, det var då ca12 minusgrader men när vi vaknade i morse var det17,8 minusgrader .






Allmänt

Publicerad 2016-01-01 15:27:57 i Allmänt,

Har haft en fantastisk jul o en jättefin nyårsafton med familjen Idh och familjen Målquist, tack för de fina korten på alla våra fina barnbarn och tack för den fina o mysiga julklappen som vi får njuta av i Örebros ballaste äventyrsbad med er framöver. 
Här kommer några bilder från både jul o nyårsafton, och god fortsättning 😄🎉🎆















Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela