hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Jag o mina barnbarn.

Publicerad 2015-11-29 13:28:47 i Allmänt,

Här är Dahlia och jag och matar änderna vid Svartån. 



Här håller Olivia o jag på och bakar syltkakor.



Kolla vad mumsiga de blev. 
Men titta här vad kul Stella, Didrik o jag har det när vi sitter och pärlar på pärlplattorna. 




Efter lunchen så gick även Stella, Didrik o jag för att mata änderna, de blev så glada så här får ni se. 

Jag önskar er en fortsatt första advent. 


Allmänt

Publicerad 2015-11-20 09:16:29 i Allmänt,

I tisdags var det Dahlias mommodag, vi läste böcker, byggde med lego, ritade några teckningar och var ute i lekparken, där vi gungade och åkte rutchkana m.m.



Sen fick jag också göra små Pippiflätor på henne titta så fin hon blev.

I onsdags var det Olivias mommodag vi pärlade lite på pärlplattorna, ritade några teckningar, läste böcker och byggde med legot. När vi pärlat färdigt på pärlplattorna så gick vi ut en promenad i det fina solskenet, då passade vi på att testa en annan lekplats som vi inte varit på innan,Olivia tyckte väl att den var ganska okey den får ⭐️⭐️ och en halv stjärnor av ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ av Olivia,sen gick vi hem och fixade lite lunch.



Men här kan man se att det var lite roligt i lekparken i allafall, men nästa gång ska vi gå till Olivias favorit lekpark som finns i Svartåparken.




Igår var det Didriks o Stellas mommodag, vi pärlade också med pärlplattorna, som vi sedan strök, men jag glömde ta bild på några som vi gjorde, men jag gjorde en liten groda till Didde och han gjorde själv en clown. Stella pärlade ett armband till sig själv, men hon ville ha det där hjärtat som jag redan pärlat innan, så jag strök det till henne så hon fick ta hem det. Stella o Didrik lekte sin lek om mamma, pappa, barn efter allt pärlande tills det var dags att laga lunch. Efter lunch och disk så spelade vi lite spel och sen hittade vi på en egen lek, som gick till så här att vi tog en bok med massa olika djur i, och då skulle vi välja en sida vilken som helst och tänka på ett av djuren på den sidan , och de andra fick gissa vilket djur, som till exempel jag hade tänkt på, kanske en rocka eller en spindel. Den här boken som jag lånat på biblioteket använde vi. 


Här är Stella o Didrik mitt i sin mamma, pappa, barnlek och de har precis förberett sin lunch, visst ser det gott ut och det finns ju mycket att välja på.

Men titta här då här ligger ju Nasse och sover i skålen som blev hans säng, medans Didrik o Stella äter lunch, vi får nog inte prata så högt så Nasse vaknar.

Jag visste att det var snö på gång och mycket riktig kom det lite grann i natt som  ni kan se här i gräsmattan, tyvärr så kommer det att smälta bort, synd för jag gillar snö, men jag ska passa på att önskar er en fortsatt mysig fredag o helg.😄




Allmänt

Publicerad 2015-11-16 09:38:58 i Allmänt,

Igår var Göran o jag på bio här i Aneby då såg vi den här filmen. 

De var bra och kul ,den får ⭐️⭐️⭐️ och en halv stjärnor av mig. 

Allmänt

Publicerad 2015-11-11 08:45:22 i Allmänt,

Oj nu var det länge sen jag skrev något, men det har varit ganska mycket som vi har haft att göra just nu. Men jag ska börja med att visa er den här fina bilden från i dag på morgonen.

Då ska vi se jag och Dahlia har bland annat varit och tittat på en utställning om Pippi Långstrump i Komunhuset, då såg vi att även Olivias förskola hade varit där , de hade fått rita av sina händer och fått sätta dit på Pippi, och fått leka med Pippihuset m.m 




Varit på zumban och tränat, städat på verkstan och gjort fint, och lördag o söndag var jag barnvakt åt Helena o Chrilles barn Dante,Didrik o Dahlia, för de flyttade till sitt nya hus, så medans jag var barnvakt så hjälpte Göran till att bära grejor. Igår hade Dante studiedag från skolan så då ville han vara här hos mig också tillsammans med Dahlia , det var så mysigt 😄❤️, alla barnbarn har kallat Göran för Foffa men nu har Dahlia kallat honom för Poppi. Idag är det Olivias mommodag och hon ville bygga med lego. 

Senare i eftermiddag är det ju simskola också jättekul . 


Ha en fortsatt bra dag önskar jag er. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela