hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Allmänt

Publicerad 2014-11-30 20:54:53 i Allmänt,

Idag har vi gått tipspromenaden uppe vid Tallbacken , och sen har vi varit på Dantes gymnastikuppvisning på eftermiddagen det var jättetrevligt,  han är så duktig, jag är en så stolt mormor.











Stella o jag

Publicerad 2014-11-27 18:18:15 i Allmänt,

Stella var lite bättre från febern i dag så hon ville komma till mig några timmar, så vi har byggt med lego, läst lite böcker, varit i lekparken och sen har Stella tittat på sin favoritfilm som jag har, den heter prinsessan Lillifee och den lilla enhörningen. Hon vill titta på den nästan varje gång som hon är här efter att hon lekt med lego eller ritat lite teckningar, pärlat halsband m.m. Nu ska jag snart titta på hockey HV71 mot Modo jajamensan jag tror HV71 tar en trepoängare i dag också.😄 











Allmänt

Publicerad 2014-11-27 11:14:52 i Allmänt,

Jag glömde jag fick ju en så fin julblomma av Madde igår också som jag måste visa er. 

Olivia o jag

Publicerad 2014-11-27 08:06:20 i Allmänt,

Igår var Olivia här och vi körde lite med bilarna , byggde med legot, ringde till varandra på låtsas telefonerna och Olivia läste lite i böckerna själv. Vi ritade ganska många teckningar också, sen gick vi in till centrum och handlade lite mjölk, Yoggi, pålägg och nyponsoppa, mandelbiskvier m.m. Olivia somnade i vagnen innan vi kom hem så vi åt en senare lunch när hon vaknat , när vi precis hade avslutat lunchen och Olivia åt sitt äpple så kom Helena,Dante,Didrik och Dahlia förbi och hejade på oss en liten stund. De hade varit inne i centrum och handlat lite mat o blommor på torget och de var på väg hem och ville bara titta in en stund jättekul tycker jag, det är alltid mysigt när barnbarnen kommer och vi får kramas och prata en liten stund.😍❤️ Sen var det dags att åka till simskolan med Olivia, Stella skulle inte följa med för hon har feber . Här kommer det några bilder när Olivia sitter och läser lite böcker och ritar mååånga teckningar.











Jag o Göran

Publicerad 2014-11-24 09:10:33 i Allmänt,

Vi har haft en jättetrevlig helg , vi har varit och hälsat på våra vänner i Dalarna,vi startade lite lugnt i fredags här från Aneby vid niotiden. Vi stannade ett par gånger för ta en förmiddags fika och senare lunch innan vi var framme vid tretiden ungefär. Det var ett bra tag sen vi träffades så vi satte oss ner och började prata om allt från barnbarn, arbete, och att bli pensionär m.m. Våra vänner heter Lennart o Yvonne och Lennart fyllde i söndags just 65 år och är ju nu då pensionär. Efter en del prat så var det dags att äta lite middag och de bjöd på älgköttsplanka och till efterrätt hjortron med glass. Vi hade så trevligt , på lördagen åkte Yvonne o jag och shoppade lite och Lennart o Göran grejade med lite annat, vi åt lite lunch och sedan skulle vi åka till Tegera arena och kolla på hockeymatchen mellan Leksand o Hv 71 , det var kul att gå på en bortamatch vi har inte gjort det nån gång förut. En spännande match in i det sista vi tog dem till slut när vi vann efter ett antal straffar, när vi kom hem hade Yvonne gjort mat till oss det blev en tostskagen till förrätt, egenfångad panerad torsk, potatis, sås o lite grönt till det, till efterrähärtt hade Yvonne gjort en kladdkaka som serverades med grädde och apelsin. Efter frukost igår åkte vi hem mot Aneby ingen, vi stannade i Örebro och åt lite lunch och jag kikade runt lite i butikerna innan vi fortsatte hemåt. Men när vi kom till Motala så blev vi fikasugna så vi köpte lite fika på Mc Donalds att ta med oss och fortsatte  så vi var väl hemma vid fyrasnåret ungefär, sen blev det soffhäng, så idag idag ska jag ta hand om uppackning och tvätt m.m. 😄








Här kommer en bild på det som jag shoppade, den blåa tröjan köpte jag till Göran och överraskade honom. 


Allmänt

Publicerad 2014-11-20 15:59:44 i Allmänt,

Igår var jag med om något otäckt jag var med i en krock, Madde , jag Olivia och Stella var på väg hem från simskolan, och när vi var i korsningen  innan vi var hemma hos mig, bara small det. Sen blev det bara helt tyst, sen hörde jag Stella  o Olivia ropade på mamma men då hade Madde redan gått ut och tittat till och pratat med den andra föraren i den andra bilen, och ringer till 112 Stella o Olivia undrar fortfarande var mamma är och jag säger att mamma pratar i telefonen och pratar med den andra tanten i den andra bilen så att allt ska bli bra. Madde kommer och frågar om Stella o Olivia har ont nån stans men det har de inte, hon frågar om allt är bra med mig och jag känner inget först men sen känner jag att det känns lite ont i nacken. Men jag frågade Madde om jag skulle gå hem till mig och hämta sittkärran och gå hem med Stella o Olivia till dem , jag gjorde så gav dem välling och sen nattade dem , Madde kom senare när bärgaren hade hämtat bilarna . Göran o jag var hemma hos Madde till Markus kom hem , vi pratade lite om vad som hade hänt, både Madde o jag var ju chockade. Idag har Markus varit med Stella o Olivia på vårdcentralen på koll och det var inget fel på dem , Madde hade fått ont i sin nacke nu också så hon hade pratat med en läkare som sa att hon o jag ska få sjukgymnastik. Vi hade en ängel som vakade över oss, jag är så tacksam att det gick så bra som det gjorde. 





Stella o mommo

Publicerad 2014-11-18 17:52:02 i Allmänt,

Idag har Stella och jag byggt med lego, läst böcker och hon har lekt med guldknapparna som hon låtsas är hennes pengar som hon lägger i en liten tygpåse och går och låtsashandlar med. Jag hade bestämt att Didrik skulle få vara här en stund på förmiddagen för Helena skulle med Dahlia på öppna förskolan där det skulle vara fotografering. När Didrik kom så hade Stella o jag gjort en koja under köksbordet , Stella o Didrik började genast och leka i kojan, de plockade in låtsasmaten och Didrik hade med sig några av sina djur bland annat några dinousaurier m.m , han hade även med sig ficklampa och en bok. När de lekt färdigt o kojan lekte vi kurragömma, sen var det dags att äta lite lunch och sen skulle Didrik åka hem. Stella och jag tog med oss lite bröd och gick o matade änderna och gick en liten promenad innan vi gick hem och tog det lite lugnt, Stella ville ha sin snuse och titta på en filmen en liten stund, hon fick lite äpple medans hon tittade på filmen. Efter en stund var dags för mig och fixa lite pannkakssmet och göra pannkakor till Stella innan hon skulle gå hem för dagen.










Olivia o jag

Publicerad 2014-11-14 10:24:05 i Allmänt,

Igår var Olivia här hos mig vi byggde med lego, läste lite böcker, lagade låtsas mat och var och matade änderna, och mata änderna tyckte Olivia var kul. Till lunch hade vi ugnsbakad lax, potatismos och smögensås, när Madde sen kom och hämtade Olivia så skulle hon åka Ikea i Jönköping och då följde jag med för vi skulle in och kolla på hockey, så Madde skjutsade mig till arenan där jag mötte upp Göran och vi käkade våran korv hos Mimmi som vanligt innan matchen började. 















Allmänt

Publicerad 2014-11-11 08:34:09 i Allmänt,

I lördags var jag i Jönköping i Campus arena på ett zumba maraton med Helena, Madde, som var instruktörer och sen var det en tjej som heter Mie som också var instruktör, som turades om med sin musik och dans, det höll på i 2 timmar jättekul. Det skulle samlas in pengar till ett barnhem i Uganda som är under uppbyggnad och pengarna ska avvändas till bland annat till att dra el och VVS .



På söndagen gick vi tipspromenaden i skogen uppe vid Tallbacken sen blev det en lugn söndag. 
Igår var det den vanliga veckozumban med Madde, jag hade bara lite träningsvärk i skulderbladen och i axlarn, men jag kännde mig så lätt o smidig i kroppen och taggad så det gick jättebra och var jättekul. Tänk att man känner sig så mycket gladare av lite musik och zumba. Ikväll ska jag på zumba igen med Helena som ledare, det blir jättekul , man får ju passa på det är ju så kul med zumba, för det är en träning som passar mig. 😃💃

Didrik o jag

Publicerad 2014-11-06 15:11:22 i Allmänt,

Idag ville Didrik komma och var hos mig en liten stund, när han kom så ville han vara ute lite för idag har vi fått lite snö, vi har fått så pass att vi kunde göra en snögubbe kul , man får ju passa på innan den försvinner snön alltså. Det blir så fint och lite ljusare när det kommer lite snö, efter snögubbe byggandet så gick vi in och byggde ett garage med legot till bilarna, läste lite böcker och sen ville Didrik titta på en mamma Mu film innan det var dags att äta lunch. 












Jag och Stella

Publicerad 2014-11-05 07:54:48 i Allmänt,

Igår när Stella var här så byggde vi ett höghus med legot, byggde även med tågbanan och körde lite med tåget, sen ville Stella rita lite och så gjorde vi och jag är jättestolt över Stellas spöke som hon ritade med öron, ögonbryn och händer så spöket kan vinka till oss som hon sa. Hon har även skrivit sitt namn högst upp på teckningen, sen ville Stella att vi skulle måla hennes naglar också. Efter lunchen gick vi till biblioteket för att lämna tillbaka och låna nya böcker, sen gick vi hem för att fixa lite mat innan Stella skulle gå hem, men när Stella precis skulle äta så kom Madde o Olivia, Madde hade hunnit med en tidigare buss hem, på nåt sätt fick jag maten att räcka till alla tre Stella, Madde o Olivia så alla kunde gå hem med lite mat i magen. Här kommer några bilder på vårat höghus, när vi körde lite på tågbanan och när vi ritade bland annat på Stellas spöke.😃










I eftermiddag ska vi hämta Stella o Olivia från dagis för då är det veckans simskola.

Allmänt

Publicerad 2014-11-01 10:46:18 i Allmänt,

Jag har inte så mycket att skriva om just nu för tillfället för ända sen i torsdags har jag varit sjuk med hosta och snuva inte kul alls. Har faktiskt inte varit utanför dörren mer än till brevlådan och hämtat in posten. Men snart är jag på topp igen när ni minst anar, idag fyller vår dotter Madelene år men jag följer inte med och firar henne Göran får gå dit själv jag är fortfarande så hostig . Men Göran kanske får med sig en bit tårta hem till mig så jag får smaka för jag tror Madde skulle baka en tårta själv, hon fick ju en fin silikon spatel  av Helena i födelsedagspresent  när vi var på Tupperware hos henne.🎂
Har säker mer att berätta när jag blivit piggare, hörs snart igen. Just nu känner jag mig såhär.😔 



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela