hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Stella o jag

Publicerad 2014-10-28 16:29:47 i Allmänt,

Idag har Sella och jag pärlat ett halsband, ett armband till henne sen gjorde vi ett armband till Olivia  också. Vi har läst många böcker, vi har varit och handlat lite och innan vi gick hem så lekte vi en stund i lekparken. 












Nu sitter jag och laddar upp för snart ska vi in och kolla på hockey HV71 mot Örebro hej Hv 71, Hv blå är dem bästa heja heja.😃


http://hemmamormor.blogg.se

Jag och Göran

Publicerad 2014-10-27 08:35:43 i Allmänt,

Har haft en jättekul och jättetrevlig helg med Göran i Ullared . 
Vi åkte i fredags förmiddag med våran fina husbil som vi kallar Rakel.
Vi checkade in på campingen sen gick vi ner till varuhuset och började med att äta lite lunch, och efter lunchen så shoppade vi en del julklappar till barnbarnen, jag köpte lite kläder som jag är riktig nöjd med , Göran och jag köpte oss var sin jacka också,Göran köpte sig även en skjorta och lite strumpor,sen köpte Göran lite bra och ha grejer till jobbet som lie verktyg o så. När vi hade shoppat färdigt på fredagen så gick vi till husbilen och åt lite kallskuret och potatissallad som vi inhandlat från varuhuset. Sen på lördagen så var vi och shoppade lite till som vi glömde på fredagen och  senare på lördags kvällen åt vi jättegod mat på Harrys mums mums. Söndagen 

















 å åt vi frukost sen gick jag ner en liten sväng till varuhuset och Göran fixade med utvheckningen och åkte ner till parkeringen, när jag hade shoppat färdigt  så åt vi lite lunch och sen åkte vi hem till Aneby. Här kommer några bilder på våra kläder som vi shoppade. I den här väskan ligger det julklappar till barnbarnen. 


Olivia o jag

Publicerad 2014-10-23 18:45:04 i Allmänt,

Idag har Olivia och jag läst en massa böcker , sjungit massor med visor ur Olivias bok som hon hade med sig i förmiddags, bland annat ekorren satt i granen, bäbä vita lamm m.m.vi har byggt med lego, kört med bilar, sen var det dags för lunch och sova middag för
Olivia. 






Efter att Olivia sovit ville hon äta en macka och få lite vatten , och sen lekte vi igen, den här gången ville hon titta på mina gamla filmisar hon hittade några med Musse Pigg på och många  andra med Disney figurer på också , sen hittade hon en filmis som det var Jockmonsjocke på som hon sa att det är pappa efter det så hittade hon en annan filmis som det var Tjorven på och då sa hon att det var Stella.




Sen ville Olivia rita lite innan Madde skulle komma och hämta henne. 




Stella o jag

Publicerad 2014-10-22 08:30:49 i Allmänt,

Igår var Stella här några timmar, vi läste lite böcker , vi hittade några av mina knappar som är guldfärgade som Stella lekte med , hon sa att det var hennes pengar så hon hade dem i sin portmonnä och gick till affären och handlade. Sen lekte hon med några av våra gamla mobiltelefoner och hon lekte att hon ringde till foffa på jobbet , pappa, mamma på skolan . Efter lunchen gick vi till lekparken där var vi och lekte en stund sen gick vi hem till oss lekte lite här bland annat red Stella på hästen  som vi kallar polkagrisen fast det är en häst för vi har ju målat det röd o vit som en polkagris brukar se ut i originalet. Vi åt också var sitt päron det var ju så fint väder på eftermiddagen solen var framme , man  blir så glad när solen är framme .😃  Markus och Olivia kom och hämtade Stella vid 15:00 , då fick jag följa med hem till dem och blev bjuden på middag det var jättegott tack så mycket , jag skulle ju var barnvakt senare för Madde skulle vara kvar i Jönköping och ha zumbapass och Markus skulle på föräldramöte på förskolan. När Markus kommit hem från mötet så gick jag hem till mig sa hej till Göran och pratade lite med honom , han satt och kollade på hockeyn mellan HV71 och Leksand och HV71 vann med  2-0 jippi kul med att få en trepoängare, just nu ligger HV71 på andra plats i tabellen. Hur som helst så istället för att kolla på hockey så åkte jag upp till gympasalen och var med på ett zumbapass till , jag var ju på mitt vanliga zumbapass i måndags. Det är så jättekul med zumba jag har hittat den träningen som verkligen passar mig. Här kommer några bilder från Stellas och min dag. 











Allmänt

Publicerad 2014-10-19 14:54:15 i Allmänt,

Igår var jag Madde, Stella och Olivia och tittade på Dante som är 6år , han hade tävling i gymnastik i Eksjö. De var är 4st i hans grupp den första grenen var trampett och ljushopp och krysshopp, sen var det kullerbytta och hjulning på matta . De vann båda grenarna och fick medalj och 2st pokaler så jag är en jättestolt mormor.😄 Efter att vi kommit hem så åkte jag upp och handlade lite , sen blev det en lugn kväll  med köttfärs fyllda pitabröd och sen tittade vi på programmet så mycket bättre, set är ett jättetrevligt program tycker jag. Idag på förmiddagen har jag varit på Tupper Ware party hos Helena, hon hade gjort kantarellpaj och sedan chokladmuffins , hagabröd och russinkakor mims mums. Hon är jätteduktig på att baka Helena ,oj jag glömde hon som demonstrerade på Tupper Ware partyt hon gjorde kola i en kanna som kallas microcook som vi senare fick smaka på också. Här kommer några bilder från gymnastiktävlingen. 


Det är svårt att ta bra bilder man sitter högt upp långt i från och sen går det så fort att man inte hinner med riktigt . Ikväll ska vi äta klyftpotatis och bit entrecote vitlökssmör och lite vitlöksbröd till det mums mums. 😊🍛

Olivia o jag

Publicerad 2014-10-16 16:32:11 i Allmänt,

Idag på förmiddagen byggde Olivia o jag lite med legot, sen gick vi en liten promenad och skulle mata änderna.


Här står vi och väntar på att änderna ska komma, vad var de nån stans jo nu tror jag att de kommer jag hör  hur de skränar och det var inte så många 6 st 
 tror jag , men hungriga var de i allafall. Olivia tyckte det var kul att mata änderna . 


När vi hade matat änderna var det dags att gå hem och fixa mat och sova middag för Olivia, när hon vaknat fick hon ert äpple och vi läste några böcker, sen körde vi lite med bilar sen kom pappa Markus och hämtade henne. Det var Olivias och min dag . 

Allmänt

Publicerad 2014-10-16 08:43:50 i Allmänt,

Igår fick jag en överraskningspresent av Madde , hon hade varit på ett tapperware party hos Matilda , jag hade tänkt att gå med men både Madde och Sara ville gå och Markus jobbade så jag ställde upp och var barnvakt . Just den här veckan var det till förmån för rosa bandet så om man köpte en rosa sickepott så gick en summa av det till bröstcancer forskningen. Tack så mycket Madde.😘


Allmänt

Publicerad 2014-10-16 07:28:42 i Allmänt,

I tisdags var Stella här då gick vi till biblioteket och lämnade tillbaka några böcker, och lånade några nya böcker , senare byggde byggde vi även en koja. 

Igår var det städning på jobbet, jag hade köpt några Ljung och kål som jag planterade i urnorna också på jobbet det blev jättefint tyvärr glömde jag ta en bild på det , men jag köpte även en kruka Ljung hit hem också här kommer en bild på hur det såg ut nu på morgonen med ljuset tänt också det ser så välkomnande och mysigt ut tycker jag. 


Allmänt

Publicerad 2014-10-13 14:16:08 i Allmänt,

Idag har det blivit lite städning i huset som dammsugning, dammat och skurat toan, och även kört nån maskin tvätt. Snart laddar jag upp för zumban med min dotter Madde som är zumbainstuktör och är så härligt busig och käck på sina pass det är så jättekul.

Allmänt

Publicerad 2014-10-13 08:08:22 i Allmänt,

Igår var det mommos hjärtegryn Stellas 3-årsdag , moster Helena hade gjort tårtan , det var prinsessan Elsa från filmen frost och den var supergod. Madde hade bakat egna ballerina kakor, dumlekakor och rosa maränger som också var supergoda. 







Olivia o jag

Publicerad 2014-10-09 18:24:40 i Allmänt,

Idag kom Olivia, oj vad vi har lekt och grejat först pärlade vi lite på pärlplattan, sen byggde vi mamma Mu pusslet och vi byggde ett hus och en pyramid med legot, läste alla 14 biblioteksböckerna sen var det dags för lunch och sova lite middag för Olivia. När Olivia vaknade åt vi lite vindruvor och byte blöjan sen gick vi till en lekpark som heter Svartåparken och lekte lite där och gungade en liten stund sen gick Olivia nästan hela vägen hem det är duktigt tycker jag , när vi kom hem fick Olivia äta lite innan Madde skulle komma och hämta henne. Här kommer lite bilder från Olivias och min dag. 















Stella o mommo

Publicerad 2014-10-07 17:20:58 i Allmänt,

Idag har Stella varit här och vi har pärlat halsband, armband, spelat memori, målat naglarna och gjort en fin fläta i håret, det hann vi med på förmiddagen sen var det dags att äta lunch, idag blev det ugnsbakad lax , kokt potatis och sås och rivna morötter till det mums mums.


Här tittar Stella på mina gamla filmisar också, det är så kul att jag har sparat dem för alla barnbarnen  tycker det är så kul att titta på dem när de kommer och hälsar på oss , jag har ju många filmisar från Disney filmer m.m. 

Efter lunch och diskning så skulle vi gå till lekparken och leka lite men det böjade regna, så vi samlade lite löv i olika färger och storlekar , vi hittade några blommor också som vi plockade med oss. Vi gick hem och pysslade och limade dem på ett papper , och sen ritade vi lite också, såhär fina blev våra hösttavlor. Innan Stella skulle åka hem fick hon lite att äta här det blev potatis, köttgryta sås och lingon till, hon hade precis ätit färdigt sin mat och lite vindruvor sen kom Madde och hämtade henne. Så har Stellas o min dag varit.här får ni bilden på hösttavlorna som jag skrev förrut. 

Så här fina blev Stellas naglar som vi målade och så här fin blev flätan som vi gjorde i håret. 

U


Göran o jag

Publicerad 2014-10-06 18:06:28 i Allmänt,

Oj oj vilken fin och kul helg vi har haft, vi åkte från Aneby vid elvatiden till Nässjö för tåget till Stockholm skulle gå därifrån till Stockholm vid tolvsnåret. Redan på tåget var det trevligt där satt ett par som vi började prata med och var jättetrevliga, de heter Lena o Stefan. När vi kom fram till Stockholm gick vi till båten för vi hade bokat en kryssning på.

Där hade vi jättetrevligt vi åt god middag,senare blev det lite dans bland annat lite bugg o lite disco. 
Pål lördagen när vi kommit i land så åkte vi till hotellet  och bytte om för då skulle vi gå på Orup show på Hamburgebörs de var riktigt bra show.


Allmänt

Publicerad 2014-10-02 08:09:26 i Allmänt,

Jag ska börja med att visa en fin höstbild som jag tog i går morse.

Nu kommer det två andra bilder på vår stenmur som jag berättade att vi hade börjat anlägga , det fattas bara några stenar till som ni ser, sen är den helt klar visst blir det fint. Igår var det ju som vanligt simskola med Stella o Olivia och både Stella och Olivia var jätteduktiga, de trampade vatten och sprattlade med simfötterna jättebra, det syntes att de tyckte det var både kul och att de vågade testa på mer med att vara utan sumpuffar och att de sprattlade ännu mer med simfötterna, det går fort framåt när de känner sig säkrare med vattnet kul. Dante o Didrik var inte på simskolan igår för de är i Turkiet och simmar och har det bra, men oj vad jag längtar efter er och att få krama er snart.❤️ 








Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela