hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Dante o jag

Publicerad 2014-02-25 17:57:34 i Allmänt,

Idag hade Dante o jag kul på förmiddagen var vi hos Göran och pumpade mer luft i fotbollen, sen hem i lira lite fotboll Dante vann det blev 6-3 till Dante. Efter lunchen tog vi det lite lugnt,sen gick ut vi gick till Grönkälla skogen och vi skulle se om vi såg några rådjur,vi smög oss fram men vi så inga,då gick vi till en lekpark istället och lekte där. I skogen så vi några kola gamla träd som var omkull blåst för länge sen.








Allmänt

Publicerad 2014-02-21 21:26:09 i Allmänt,

Nu ska jag berätta vad Didrik och jag hittade på, jag hade lite gammalt bröd så vi gick  och matade änderna. Senare på eftermiddagen ville han pärla ett halsband,vi pusslade pussel,byggde en kul tågbana så vi kunde köra lite tåg. Idag blev det ju som vanligt städning på jobbet och senare lunch på J3 och till kvällsmat blev det grillad kyckling och sallad.


Allmänt

Publicerad 2014-02-20 09:04:16 i Allmänt,

I tisdags var jag som vanligt på zumban som är jättekul,men nu pratade Madde om att hon ska byta ut några låtar,så vi får se hur det blir till nästa vecka kanske lite svårare ochlite jobbigare, men det är kul med lite nytt också nya utmaningar. Igår gjorde jag fyllda kyckligfileer till lunch, receptet här nere senare men jag glömde ta en bild så det får bli en annan gång, i receptet står det att man ska ha kycklingbröst men jag använder kycklingfiléer istället ,och skär en skåra på längden i fileen och sedan fyller den med fyllningen,jag slutar av med att vira några baconskivor om kycklingfilén  också det blir saftigt och gott.Mums mums. Idag är Didrik här efter sin magsjuka vi får väl se vad vi ska hitta på  här idag jag berättar senare.


Allmänt

Publicerad 2014-02-17 15:46:04 i Allmänt,

Helgen har varit lugn, har kollat lite på os och hejat på våra duktiga skidåkare och curlingspelare m.m. Har satt upp några fotografier i vardagsrummet, bytt ut den gamla 

 ingklockan mot en ny och satt upp världskartan som jag fick i födelsedagspresent. Har satt dit nålar på världskartan på de länder och städer vi varit på. Det är kul att se att vi har ju rest en hel del faktiskt och fått se mycket. Idag har det blivit lite städning, tvättat några maskiner smutstvätt och nu får man ta det lite lugnt och läsa tidningen och kolla på lite mer os. Det blev inte riktigt som jag ville med bilden men ni får hålla till godo ändå, och det ska stå ringklocka i fall ni undrar. Jag skriver snart igen och då ska jag försöka få till det med texten o bilden bättre,men det kan bli så här ibland när jag ska skriva, men jag tror ni förstår ändå.

Allmänt

Publicerad 2014-02-14 07:39:36 i Allmänt,

Jag önskar alla en fin allahjärtans dag ,vi kommer nog göra en god köttplanka och nån god efterrätt och bara njuta av varandras sällskap här hemma.


Allmänt

Publicerad 2014-02-12 14:07:29 i Allmänt,

Idag hade jag tänkt att jag skulle göra en köttfärslimpa till lunch,men jag ändrade mig och gjorde piroger i stället de blev jättegoda mums mums. Här kommer receptet om ni vill prova och här kan ni se vad jag hade för ingredienser, köttfärs,grovrivna morötter,lök,broccoli,majs och finriven ost i slutet. Igår var jag på zumban det gick ganska bra ända tills jag sträckte till en muskel i knävecket,så i dag har jag lite ont men jag hoppas det går över tills nästa vecka så jag kan gå då. Ikväll får vi heja på svenskarna i hockeyn också, det blir nog spännande.




Allmänt

Publicerad 2014-02-11 09:20:20 i Allmänt,

Den här veckan är det ju snälla veckan och då hittade jag ett indiskt ordspråk,som jag tycker är fint och stämmer in för att göra någon glad. Ordspråket är så här leedet du sänder ut vänder åter till dig. Sen tänkte jag göra er lite glada med några fina bilder på några blommor m.m.






Jag o Göran

Publicerad 2014-02-09 11:02:21 i Allmänt,

I fredags efter jobbet hade vi tänkt att vi skulle handla lite men vi ändrade oss och spolade upp ett bad istället ,det njöt vi av det var väldigt skönt att koppla av fredagen med det. Efter badet blev det goda varma mackor mums mums,vi kollade lite på os invigningen också senare tittade vi på programmet på spåret,sen kollade vi på en film på kanal tre och sen var det godnatt. I lördags efter frukost handlade vi ,sen var det dags att byta om till finkläder för att åka till Sandsjöfors wädshus och äta födelsedagsmiddag för Peter som har fyllt 60 år och Peter är Christers pappa och Christer är ju vår svärson, Peter bjöd flott och allt var jättegott och jättetrevligt tack så mycket Peter. Idag är Göran och ska hämta vår Ww Caddy som har varit på lite service och lite annat skönt att få tillbaka den, den har varit borta några månader ju ,men idag kommer den hem.😄🍖🎂🚙

Allmänt

Publicerad 2014-02-06 05:50:18 i Allmänt,

Så här kan det se ut när vi är i lekparken och leker,Stella tycker det är kul att gunga mest men åka rutschkana är ju också kul. När vi följer med och hjälper till på simskolan ser det ut så här, de är så duktiga alla barnbarnen,Göran är ju med och hjälper till i badet med Stella,Olivia och Didrik ,Dante är så stor så han klarar sig själv,men ibland är Göran kvar och badar med honom också,det brukar Dante tycka är jättekul.





Allmänt

Publicerad 2014-02-04 17:49:17 i Allmänt,

Okey idag bakade Dante o jag lite scones på eftermiddagen det var gott, det var jättelänge sen jag bakade scones. Nu har jag gjort lite äggröra också för att ladda upp med innan zumban i kväll, jag känner mig laddad Madde kommer och hämtar mig,det är ju hon som leder zumban nu för Helena orkar inte ,hon ska ju ha barn o april. Här kommer mitt recept på scones och så såg de ut när de var färdiga. Mums mums . 


Allmänt

Publicerad 2014-02-03 15:17:39 i Allmänt,

Idag provade jag ett nytt recept på korvpanna till lunch ,här kommer receptet på den om ni vill prova mums mums .

Göran o jag

Publicerad 2014-02-02 16:25:18 i Allmänt,

I fredags kväll kom Dante o Didde ,de skulle sova över här för Helena o Chrille skulle åka till Ullared och shoppa lite. På lördags förmiddagen följde Göran med Dante till fotbollsträningen o jag och Didde gickoch matade änderna. Sen åt vi lite lunch det blev tacos, efter lunchen åkte vi in till Jönköping för att titta på hockey, det var första gången som Dante o Didde var på en hockeymatch. Dante tyckte det var ganska kul han hade gärna stannat kvar tills det var slut,men Didde är nog lite för liten ännu,han blev lite uttråkad ,det kröp väldigt mycket i både rumpa o ben,det gick ganska bra i början för då fanns det ju lite godis man kunde äta. Men han var duktig ändå för han höll ut till halva sista perioden då gick vi hem. Idag har vi bara tagit det lite lugnt, vi var inne i Jönköping en liten sväng, sen hem och Göran åkte upp till gymmet och träna lite och jag fixade lite här hemma med det vi hade handlat o så,snart kommer Göran hem då ska vi äta lite kanske blir det en god äggmacka o en kopp te vi får se. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela