hemmamormor.blogg.se

Hej på dig. Eva heter jag. Jag bor i Aneby tillsammans med min make sedan 31 år. Tillsammans har vi två döttrar, Helena född 1981 och Madelene född 1983. 1986 lämnade vi vår tillvaro i Linköping efter att Göran, då 26 år gammal, köpt ett företag. Jag jobbar halvtid i företaget och resten av min tid ägnar jag åt att vara dagmormor åt mina fyra barnbarn. Två pojkar, Dante och Didrik, födda 2008 och 2010 och Stella och Olivia födda 2011 och 2012. Här kan du läsa om våra galna upptåg, min matlagning och andra stolligheter som vi hittar på. För sådana är vi, vi tar livet med en klackspark. Välkommen!

Göran o jag

Publicerad 2015-02-28 10:24:39 i Allmänt,

Igår efter lunch så åkte vi till Jömköping och handlade ett skåp på Ikea som vi ska han till nedervåningen, vi ska ha det för vår elcentral.

Ni får se senare hur det blev , och jag fick nya träningsskor som jag håller på att gå in lite , för jag ska ha dem till zumban på tisdag. Nu ska jag göra en god marinad som jag ska lägga vår fläskytterfilé i, som vi senare ska ha till middag, med potatisgratäng, och grönsaker. Här kommer en bild på mina fina träningsskor.

Här har ni en bild på köttet som ligger och gottar sig i marinaden också. . 

Allmänt

Publicerad 2015-02-26 09:20:04 i Allmänt,

Oj vad skönt nu har vi äntligen tagit in hjälp med att fixa till vår trapp och måla om våra väggar ner till nedervåningen, det är verkligen skönt att få det gjort,det är ju sånt man har skjutit upp hela tiden, och nu ska den röda färgen på väggarna bort , och även på dörrarna hade vi den , men som ni ser så är dörrarna nu vita och vilken skillnad det gör att få dörrarna vita istället, så himla fräsch det redan ser ut . Snart ska ni få se hur det ut när det är färdigt men här har ni nu ett par på bilder hur det ser ut så länge. Jag känner mig så glad😄






Allmänt

Publicerad 2015-02-25 10:05:04 i Allmänt,

I måndags kväll innan jag skulle somna så hade jag en mycket märklig känsla, jag låg och blundade och helt plötsligt kändes det som att det blev ännu mörkare, och jag såg då min bror Uffe som nyligen dött framför mig, jag såg honom som en siluett men ändå ganska tydligt, han lade sin hand på min panna och ner mot kinden, han sade då till mig  allt är lugnt nu och jag har det bra, efter det såg jag en stor ljus pelare, sen kännde mig lugn och en stor lättnad efteråt . Är det här bara inbillning eller kan man känna så här, det här var så stark känsla som jag inte upplevt innan. Kände bara att jag var tvungen och skriva och berätta, för nu har jag känt mig lite lugnare i kroppen och fått lite mer energi, och i går på zumban funkade alla steg o rörelser hur bra som helst, jag känner mig också lite gladare. 

Jag o Stella

Publicerad 2015-02-24 16:10:25 i Allmänt,

Idag när Stella kom så gick jag ut och mötte Stella , så vi kunde gå in till samhället för jag skulle beställa tid för klippning , sen innan vi gick hem så matade vi änderna och de blev så glada så. Vi gick sen hem för att laga lunch men det fanns lite tid innan lunchen , så vi spelade ett spel som Stella hade med sig som heter Musse Piggspelet, det spelade vi två gånger. Vi åt lunch som bestod av lasagne idag, efter lunchen ville Stella spela mer spel och då spelade vi Mix Max och Bamsespelet, när Stella hade tröttnat på att spela spel så plockade hon fram en massa saker , som hon sen lade i en hög på mattan och sa att det här är en val mommo. 

Efter att vi plockat bort valen så ville Stella pärla ett halsband, och när vi senare hade plockat bort de andra leksakerna, och tänkt att vi skulle gå ut och vänta på att Markus o Olivia skulle komma och hämta Stella , så hann vi inte ut för i bland kommer Stella på till exempel att hon vill rulla in sig i min badrumsmatta, m.m och då kan det ta lite tid. Men vad gör väl det , det är så roligt med barnbarnen, men oj jag glömde säga vi hoppade ju lite hopprep, och ringlade det som en orm på golvet så att Stella fick hoppa över det, det tyckte hon var kul. Nu sitter jag och laddar upp in för zumban ikväll, Madde hade tänkt och komma i kväll också kul tycker jag, sen är det ju hockey i kväll med HV71 spelar mot Modo, och i kväll måste Hv 71 ta 3 poäng. 



Allmänt

Publicerad 2015-02-22 19:35:33 i Allmänt,

Vi har tagit det ganska lugnt i helgen, i fredags blev det lite teve tittande det var final på på spåret , och i lördags så var vi och handla lite mat , sen laddade vi upp för att åka in till Jönköping och kolla på hockeymatchen mellan HV71 mot Linköping, tyvärr så förlorade HV71 med 2-4 hoppas de har bättre lycka nästa match, då ska HV71 spela mot Brynäs. Efter hockeyn kom vi hem lagom för att titta på melodifestivalen, vi fick köra jätteförsiktigt hem för det hade börjat snöa massor. 


Idag söndag blev det till att gå tipspromenaden som vanligt igen uppe vid Tallbacken, men den gick i samhället den här veckan för dem är rädda om skidspåren i skogen , så man inte ska gå klampa dem . 



Senare nu på eftermiddagen så kom Lasse målare han ska hjälpa oss med vår gamla trapp ner till undervåningen, den ska målas, han ska även måla om våra dörrar , senare ska en annan kille komma och hjälpa oss att sätta nålfiltsmatta på vår trapp , den kommer bli så fin, och det ska bli skönt att få det gjort, vi har dragit ut på det så länge nu, då känner jag mig så här glad.😄




 

Allmänt

Publicerad 2015-02-19 09:09:43 i Allmänt,

Det känns fortfarande jobbigt efter söndagens besked om min brors bortgång, men jag har mycket stöd och omtanke från min familj, i måndags bjöd Göran mig på lunch på J3, det var skönt att få slippa och tänka på att laga lunch, jag hade inte så mycket lust att göra  så mycket då, man bara är ledsen. På eftermiddagen kom Helena o barnen hit och de hade med sig rulltårta så vi fikade och jag fick lite annat och tänka på en liten stund. Madde ringde och undrade hur jag hade haft det, och undrade om Stella skulle komma till mig på tisdagen , då sa jag jaa det måste hon för då känns det inte så tungt och dagen går då så mycket lättare, barnbarnen ger mig så mycket energi, jag älskar dem så mycket❤️Stella kom inte så tidigt, men vi hann och bygga lite lego, Stella lagade lite mat till mig med låtsas maten det blev pizza, vi hade också gjort oss en lite orkester, Stella spelade gitarr o jag hade ett par plastburkar, som då blev mina trummor. Oj oj nu gick tiden så fort igen så nu var det dags att äta lunch, det blev fläkkotlett,potatis, sås, grönsaker och lingon mums mums. Efter lunchen gick vi en pulkapromenad till lekparken där Stella gungade och åkte lite rutschkana. 




När vi hade lekt färdig i lekparken gick vi hem och åt lite mellanmål, läste lite böcker innan Madde kom och hämtade Stella. Jag själv hade velat fram o tillbaka om jag skulle gå på zumban i tisdags, och sen när Madde kom och hämtade Stella hade hon köpt semla för det var ju semeldagen då, hon ville bjuda mig på semla men hade glömt bort att jag skulle på zumba. Jag fick tacka nej då och samtidigt kände jag då att lusten att gå på zumban avtog och jag blev sugen på att äta den där semlan mums mums. Hur som helst jag gick på zumban, och det gick ganska bra men efter 3 låtar så tappade jag lite fokus, och tankarna på min bror kom och jag kände mig ledsen, det blev inte så roligt men jag tog mig igenom zumbapasset ändå. När jag kom hem från zumban så berättade jag för Göran att Madde hade köpt semlor, och jag var jättesugen Göran ringde då till Madde och frågade henne om hon hade semlor så det räckte till oss också, det hade hon och vi fick komma dit och festa med henne och äta semla, oj oj vad gott det var tack Madde. Onsdagen ägnade jag åt att tvätta några maskiner tvätt och lite annat småpyssel, sen kom Madde o vi hämtade barnbarnen för att åka till simskolan. Idag händer det inte så mycket jag ska stryka lite kläder, tvätta husbilsmattorna, m.m ikväll ska jag till Madde hon ska ha Tupperweare party. Jag önskar er andra en riktigt fin dag. 



Allmänt

Publicerad 2015-02-16 20:15:10 i Allmänt,

Idag har jag varit ledsen och det har varit en mycket tung dag, inte så mycket energi har jag haft heller, en viss tomhet har det också varit, för igår fick jag ett jättetråkigt besked min bror Uffe hade dött. Jag vet ej exakt när för han hade hittats igår i sin lägenhet, han ska nu obduceras för att se vad han dog av. 😢

Allmänt

Publicerad 2015-02-13 09:26:11 i Allmänt,

Igår när Olivia var här så läste vi lite böcker, byggde med lego och pysslade lite, vi gjorde ett eget vänligt och alla hjärtans kort, för den här veckan är det ju vänliga veckan , och på lördag är det alla hjärtansdag, vi gjorde då ett kort till Stella, Madde o Markus, vi gjorde även ett till familjen Målquist också. Efter att Olivia o jag ätit lunch , och Olivia sovit middag, så gick vi en promenad och lade korten i deras brevlådor, hoppas de blev glada. ❤️



Idag blir det en tur in till Jönköping för Göran o jag ska till optikern och kolla hur mycket vår syn har förändrats, det var alldeles för länge sen som vi var och kollade synen, tyvärr så drar man ju på att gå och kolla synen så ofta som man borde, man säger ju att man ser så bra och inte märker att det har kanske blivit små förändringar. Sen får vi som sagt se om det blir några nya bågar eller om jag tar samma som jag redan har, det kan ju vara kul att kanske byta  till en ny färg . Vi ska även handla lite mat med oss hem. Men oj det är ju fredagen den trettonde i dag , hoppas att det blir en bra dag iallafall, jag är lite skrockfull av mig, som jag går ju inte under stegar, lägger inte nycklar på bordet, spottar om jag ser en svart katt som går över vägen, m.m.😯 Nu börjar jag längta till våren här kommer en härlig vårbild på Göran förra året när vi var och gick tipspromenaden uppe på Tallbacken, och några blombilder som man blir glad av. 


















Stella, Didrik o jag

Publicerad 2015-02-11 09:53:25 i Allmänt,

Igår var Stella här, vi började med att bygga med lego, byggde lite pussel, körde lite med bilarna också, och sen gick vi på en pulkapromenad och matade änderna det var ju så härligt väder, solen sken o man kände värmen från den, man blir ju så glad av att få se solen. När vi skulle gå hem efter att ha matat änderna så sa Stella till mig att jag är trött på att åka pulka, så jag vill gå istället.

När vi kom hem va det dags  för att fixa lunch, i går blev det stekt fläkkotlett,sås, kokta grönsaker, ris o lingon till det mums mums . När jag höll på med lunchen så ringde Helena  hon undrade vad vi skulle göra efter lunchen Stella,o 
jag, Didrik ville gärna komma hit och leka med Stella och självklart fick han ju det. Stella o Didrik skulle hjälpa mig och baka en päronsmulpaj, men den fick jag baka själv de lekte och hade så kul, när pajen var färdig så fick den svalna lite, under tiden så gick vi ut och lattjade i snön och byggde två snögubbar till, Didriks snögubbe heter Oskar o Stellas  heter mamma. 



Lagom när vi hade fikat färdig så kom Helena o hämtade Didrik, och bara en kvart senare så ringde Madde och sa att hon var på väg att hämta Olivia från dagis, hon frågade då mig om jag ville åka med henne till Erikshjälpen i Jönköping, hon skulle kolla om de hade något regnställ, och överdragsbyxor till Stella, men det var dåligt med det , jag hade inte tänk att handla något men jag hittade ett par barbiedockor, som kan va kul att leka med här hos mig när flickorna kommer .

Innan Madde,Stella o Olivia åkte hem skjutsade Madde mig till Kinnarps arena, där jag skulle möta upp Göran för vi skulle på hockey, tyvärr förlorade HV71 igen men snart vänder det nog hoppas jag heja Hååve.


Göran o jag

Publicerad 2015-02-09 08:34:57 i Allmänt,

I fredags så var det som vanligt veckohanling , den blev på Willys i Nässjö. Sen hem och laga lite kvällsmat som bestod av entrecote ,ugnsbakade rotfrukter och vitlökssmör till det mums mums. I lördags blev det en tur till Jönköping för lite inköp av ledlampor till våra sportlites m. m, som vi handlade på Jula, och där har vi inte varit och handlat så ofta, så Göran tyckte det var jättekul , han såg massor med verktyg m.m som han ville ha. När vi hade handlat färdigt så åkte vi till en restaurang i Huskvarna som heter Est End och åt lite lunch, jag åt kyckling med wokgrönsaker, sås , cashewnötter  och ris till det, Göran åt sushi oj vad gott det var mums mums. Efter maten åkte vi hem till Aneby in till centrum för vi blev sugna på och ville köpa oss en semla till eftermiddagskaffet, sen laddade vi upp för att kolla på melodifestivalen . Igår gick vi tipspromenaden uppe på Tallbacken det var lagom kallt, soligt och härligt väder, den här söndagen var det också Aneby klassikern på skidor .så var Görans o min helg. 


Allmänt

Publicerad 2015-02-05 14:45:14 i Allmänt,

Idag har jag varit på återbesök hos ögonspecialisten , det var okey med ögonen men inte riktigt bra med eksemen runt ögonen, så lite nya salvor och förtsätta med ögondroppar till den 19/2 . Efter den 19/2 ska jag bara fortsätta med salvorna , för det kan ta upp till 2-3 månader innan eksemen är helt borta, men nu var det okey att beställa tid till en ny synundersökning. Vem vet om jag ändå ska få ny styrka på mina glas för att se bättre så kanska det blir nya bågar också. Jag kanske väljer en annan färg , svart, bruna, gröna eller blå , vi får se senare vad det blir, just nu har jag ju röda. 

När jag var färdig hos ögonspecialisten så åkte vi och käkade lite på Max, sen hem till jobbet igen. 

Jag o Stella

Publicerad 2015-02-04 08:39:15 i Allmänt,

Igår skulle Stella komma så tidigt så då fick hon äta frukost här hos oss, yoghurt med müsli, en halv skinkmacka , lite mjölk och självklart ett par riskakor. 

Efter frukosten tandborstning och sen var det lek för hela slanten, lite bokläsning innan vi skulle lämna tillbaka böckerna till bibblan, och gå dit och låna nya böcker, vi målade också med vattenfärger, pärlade ett armband till pappa o ett halsband till mamma tyvärr glömde Stella få med sig dem hem. 







Här är vi på väg hem från bibblan med alla våra 17 st böcker,så nu har mycket att läsa. När vi kom hem lagade vi lunch det blev makaroner o köttbullar som jag tror är Stellas favoritmat. 

Efter lunch o disk var det meningen att vi skulle gå o mata änderna, men Stella ville pärla lite med både de stora och små pärlorna på pärlplattorna, vi började pärla med de stora men det var inte så kul, utan vi bytte och pysslade med de små i stället. Vi pärlade en hund, en blomma och en sexkantig platta, när vi gjort färdigt alla så strök vi dem med strykjärnet, då blev de så här fina. 





Oj vad tiden gick fort nu var det dags att göra nåt att äta innan Stella skulle bli hämtad och jag skulle på min zumba, det är så kul med zumba ,men i går var jag inte riktigt på hugget, jag tappade bort mig lite ibland med stegen, men jag gör så gott jag kan och det är ju huvudsaken att man rör på sig . Sen måste jag få säga att min dotter Helena som leder zumban är så duktig,och har så mycket energi i kroppen så hon får verkligen igång oss alla. I dag ska vi hjälpa till med barnbarnen på simskolan, de är så duktiga allihopa. 

Jag o Göran

Publicerad 2015-02-02 09:19:49 i Allmänt,

Hej å hå nu har jag glömt och skriva, men så här har våran helg varit, i fredags slutade Göran att jobba vid tvåsnåret och då åkte vi till Nässjö och veckohandlade. Sen hem plocka in maten , ta det lite lugnt och sen vidare till J3 på afterwork, det var live musik av en duo som heter Happyland, synd att man inte hörde så mycket av vad de sjöng, för det var så mycket sorl i lokalen. Sen gick vi hem för lite soffhäng och kollade på på spåret det är ett trevligt program tycker jag. I lördags så hade vi lite annat att pyssla med, vi skulle åka till återvinningen , handla lite som vi glömde handla igår, Göran körde med snöslungan för det hade kommit lite mer snö och sen ville han köra undan snöremsan som snöskrapan hade gjort. När det var klart lagade vi mat det blev potatisgratäng, stekt fläskfilé , sallad,


och lite vitlökssmör eller beanessås mums mums . Sen kollade vi på hockeymatchen mellan HV71 mot Skellefteå , och HV71 vann till slut efter förlängning och staffar med 3-2. I första periodpausen drack vi kaffe med en semla till,  det är ju också mumsigt det var ju allafall lördag. Söndagen började vi som vi brukar göra med en frisk och skön tipspromenad uppe vid Tallbacken,

Jag gjorde lite galet med bilderna här men vad gör det jag bjuder på det, här står allafall Göran och ska ge sitt svar på de kluriga frågorna. Efter tipspromenaden skulle vi ner och kolla till vår husbil där vi har den för förvaring,  tömma torrbollen m. m. Jag längtar jättemycket till när vi ska ut och åka med drm igen.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela